Parakstīts memorands sadarbībai starp Uzbekistānas un Latvijas parlamentu deputātiem

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, otrdien, 25.septembrī, uzturoties darba vizītē Uzbekistānā, parakstīja sadarbības memorandu starp abu valstu deputātu grupām sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu un Uzbekistānas Republikas Olij Madžlisa starpparlamentu grupa „Uzbekistāna-Latvija” apņemas attīstīt sadarbību parlamentu un komisiju līmenī, pilnveidot abu valstu ekonomiskās, politiskās un tiesiskās attiecības, veicināt informācijas un viedokļu apmaiņu svarīgākajos starptautiskās un reģionālās attīstības jautājumos, kā arī likumdošanas jomā.

Puses ieinteresētas sadarboties, lai dalītos pieredzē ekonomikas, mazo un vidēju uzņēmumu atbalsta, sociālās aizsardzības un veselības aprūpes, kā arī vides aizsardzības, kultūras un organizētās noziedzības apkarošanas jomā.

Memorands stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un ir spēkā divus gadus, un atbilstoši nosacījumiem var tikt pagarināts uz nākamo periodu.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Klementjevs no 25. līdz 29.septembrim uzturas darba vizītē Uzbekistānā. Saeimas priekšsēdētājas biedru vizītē pavada Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa un Saeimas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas apakškomisijas priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.


Написать комментарий