Glābēji rīkos plašas civilās aizsardzības mācības

foto Pilseta24.lv
foto Pilseta24.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien no plkst.8.30 līdz 17 rīkos reģionālā līmeņa kompleksās civilās aizsardzības mācības, kurās ir paredzēta gan teorētiskā, gan praktiskā daļa, informēja VUGD.

Mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto institūciju koordinētu rīcību atbilstoši Valsts civilās aizsardzības plānā noteiktajiem pasākumiem, reģiona mēroga katastrofai, imitējot apdraudējumu, iesaistot personālu un tehniku. Mācībās iesaistīti visi operatīvie dienesti, NBS Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests un Valsts vides dienests.

Mācību praktiskajā daļā tiks izspēlēti divi scenāriji. Pirmajā daļā pēc scenārija paredzēts, ka Rīgā, Buļļupē uz ūdens virsmas redzamas nezināmas izcelsmes vielas plankumi, kas virzās uz Lielupes pusi. Savukārt otrajā daļā pēc scenārija Rīgā, Vecmīlgrāvja apkaimē notikusi avārija. No autotransporta, kas pārvadā bīstamas kravas, noplūst liels daudzums ķīmiskās vielas un negadījumā ir cietuši arī cilvēki.

Mācību laikā, lai notikumus vairāk pietuvinātu reālai situācijai, var tikt izmantotas vielas, kas ne apkārtējai videi, ne cilvēkiem nav bīstamas, taču rada iespaidu, ka notikusi ķīmisko vielu noplūde un redzami tās apjomi. Tāpat mācībās var tikt izmantoti teātra dūmi, kas arī nav kaitīgi. Mācībās tiks iesaistīti operatīvie dienesti, kas uz notikuma vietu dosies kā uz reālu negadījumu, tādēļ var būt ieslēgti gan skaņas, gan gaismas signāli. Ūdens tilpnēs tiks uzstādītas bonas, lai ierobežotu imitētās ķīmiskās vielas.

VUGD uzsver, ka cilvēkiem, kuri dzīvo mācību teritorijas tuvumā, nav pamata satraukumam, jo stingri tiks ievēroti drošības pasākumi un netiks izmantots nekas, kas varētu apdraudēt viņu veselību vai dzīvību un radīt piesārņojumu apkārtējai videi.

Ņemot vērā, ka mācībās tiks iesaistīti vairāki operatīvie dienesti ar saviem transporta līdzekļiem, dažviet uz laiku var būt traucēta satiksme privātajam transportam: Buļļupē no plkst.8.30 līdz 13 tiks ierobežota vai nepieciešamības gadījumā slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme.

No plkst.11.30 līdz 17 tiks ierobežota vai nepieciešamības gadījumā slēgta transportlīdzekļu satiksme Emmas ielā virzienā no Augusta Dombrovska ielas līdz Meldru ielai, Meldru ielā virzienā no Emmas ielas līdz Melīdas ielai, Melīdas iela virzienā no Meldru ielas līdz Vecmīlgrāvja 2.līnijai, Vecmīlgrāvja 2.līnijā.


Написать комментарий