Saeimas deputāte: Lindermana aicinājums izveidot Latgales autonomiju neļauj risināt vairākus aktuālus jautājumus

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Latvijas valdošajai elitei raksturīgas bailes no noteiktā tautas noskaņojuma, sakarā ar to netiek apspriestas vairākas aktuālas tēmas, piemēram, nepilsoņu, valodas jautājumi un daudz kas cits, tāpēc pēc separātisko noskaņojumu kurināšanas Latgalē gandrīz nav iespēju risināt krievvalodīgo iedzīvotāju aktuālus jautājumus valsts līmenī, uzskata Saeimas deputāte no Latgales Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Atgādināsim, ka pirms dažām dienām partijas „Par dzimto valodu!” līderis Vladimirs Lindermans publicējis internetā materiālus, kuros aicinājis izveidot Latgales autonomiju Latvijas sastāvā. Pēc politiķa domām, autonomijas gadījumā Latgales iedzīvotāji netiktu apspiesti no valsts puses.

"Es separātiskos noskaņojumus Latgalē neizjūtu. Ņemot vērā pasaules praksi, sākotnējā autonomija noved pie atsevišķas republikas pasludināšanas. Man bail no Lindermana metodēm, un no tā, kurp tās var novest. Vai mums vajadzēs ar dakšām aizstāvēt savas teritorijas?”, - Saeimas deputāte paziņoja radio „Baltcom”, piebilstot, ka pēc referenduma par krievu valodas statusu Latgalei tiek pievērsta uzmanība un tiek risināti dažādi jautājumi.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, komentējot V.Lindermana izteikumus, paziņoja žurnālistiem, ka aicinājumi atdalīt Latgali no Latvijas ir likumpārkāpums, kas ir atrunāts Krimināllikumā. "Aizsargājot savu teritoriālu vienotību, Latvijas valsts rīkosies stingri”, - teica Rinkēvičs, piebilstot, ka Lindermana izteikumi ir kārtējais projekts ar mērķi palielināt savu popularitāti.


Написать комментарий