Vitālijs Azarevičs tikās ar skolu arodorganizāciju vadītājiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

9. oktobrī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē kopā pulcējās skolu arodorganizāciju vadītāji. Notika tikšanās ar Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un izglītības pārvaldes vadītāju Marinu Isupovu.  Tikšanās mērķis bija runāt par to, ko jau pašvaldība izdarījusi skolu un skolotāju labā un apspriest, kas vēl ir veicams šajā jomā, informē Daugavpils pašvaldība.

Vitālijs Azarevičs, atklājot tikšanos, apsveica klātesošos izglītības darbiniekus Skolotāju dienā un novēlēja jaunus radošus panākumus. Azareviča kungs uzsvēra, ka Domei ir svarīgi zināt pedagogu kolektīvu viedokli, ļoti svarīga ir arodbiedrību nostāja, tāpēc tika ierosināta šī tikšanās.

Vitālijs Azarevičs izteica savu nostāju attiecībā uz algu paaugstinājumu. Viņš atzīst, ka tā ir prioritāte, bet kopā ar algām jāpaaugstina arī prasības, jāceļ profesionālais līmenis, jābūt inovācijām, jaunām tehnoloģijām, metodikai un, protams, arī attiecīgi pieklājīgām algām. Viņš izteica lielu gandarījumu par to, ka Daugavpils skolas negaida, kad kāds atnesīs un iedos, bet aktīvi iesaistās dažādos projektos, pilnveido skolu materiālo bāzi un paaugstina pedagogu profesionālo līmeni, tas ir ļoti apsveicami.

„ Mums ir virkne pašvaldības programmu pedagogu atbalstam. Šogad kā nekad izdevās atbalstīt izglītības jomu. Uz 1. septembri pedagogiem bija naudas balvas, visi pieteikumi no skolām un bērnudārziem ir apmierināti. Vairāk kā 107 tūkstoši latu budžeta grozījumos ir novirzīti izglītībai”, skaidro Vitālijs Azarevičs.

Daugavpils izglītības darbinieku arodorganizācijas priekšsēdētāja Anna Junele atzīst, ka pēdējo divu gadu laikā no pašvaldības puses daudz ir izdarīts un izglītības jomas darbinieki izjūt reālu un arī godīgu attieksmi pret pedagogiem un nozari kopumā. Viņa izteica gandarījumu, ka ne tikai skolas tiek atbalstītas, bet tiek domāts arī par pašiem audzēkņiem un ģimenēm, jo šogad ir ieviests 50% atvieglojums ēdināšanai 2.-4. klasēs, bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā visiem skolēniem, tas ir milzīgs atbalsts ģimenēm, uzskata Anna Junele. Viņa izteica prieku arī par šo tikšanos, jo tā liecina par pašvaldības vēlmi turpināt dialogu un uzklausīt, kas vēl ir nepieciešams, lai attīstītu izglītības jomu un atbalstītu izglītības darbiniekus.


Написать комментарий