Gulbis piekāpjas Tipsarevičam

foto opendorleans.com
foto opendorleans.com

Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim nav izdevies pārvarēt Vīnes ATP turnīra 2.kārtu. Divos setos ar 3:6, 4:6 viņš atzina ATP ranga 9.numura, serba Janko Tipsareviča pārākumu. Šajā turnīrā mūsu sportists nopelnīja 20 reitinga punktus.

Savu pirmo spēli šī gada Vīnes ATP tenisa turnīrā ATp ranga 159.vietā esošais Gulbis aizvadīja vēlā trešdienas vakarā (vai pat naktī uz ceturtdienu), kad ar 7:6(6), 6:3 uzveica indeti Somdevu Devarmanu (ATP 579.). Pēc mazāk nekā 18 stundām Ernestu Vīnē gaidīja jau nākamais pārbaudījums, turklāt šoreiz krietni savādāks – ATP ranga devītais numurs Janko Tipsarevičs no Serbijas.

28 gadus vecais serbs šajā turnīrā izlikts ar 2.numuru, kas sacensību pirmo kārtu deva brīvu (šonedēļ Vīnē Janko gan bija jau aizvadījis dubultspēli). Līdzšinējā bilance abu tenisistu starpā – 2008.gadā pa uzvarai katram. Barselonā uz māla seguma Ernests bija vadībā ar 6:4, 4:2, kad pretinieks izstājās, bet Mecā uz hard serbs revanšējās ar 6:4, 6:4. Jāpiemin gan, ka tolaik serbs rangā bija starp 30. un 40.vietu, bet šobrīd viņš ir ļoti reāls pretendents uz dalību gada noslēguma turnīrā. Tāpēc spēles favorīta statuss viennozīmīgi bija atvēlēts Tipsarevičam.

Spēles sākums Gulbim nebija no veiksmīgajiem. Pārāk daudz nepiespiesto kļūdu, paviršību un neveiksmes servēs lika zaudēt piecus geimus pēc kārtas. Pēc pirmā geima paņemšanas (pie savas serves) Ernests iespēja uzvarēt vēl divus, taču tad Tipsarevičs sakoncentrējās un izservēja setu – 6:3. Otro setu Gulbis iesāka apņēmīgāk un trešajā geimā tika līdz breikbumbai, tomēr to nerealizēja.

Uzreiz pēc tam Gulbja spēlē bija manāms kritums – vispirms uz nulles sava serve, bet pēc tam vēl divi geimi (1:4), Vienu breiku Ernests spēja atgūt, bet lielākiem brīnumiem nebija gatavs. Spēlē zaudējums ar 3:6, 4:6. Vīnē latvietis nopelnīja 20 reitinga punktus un 8415 eiro prēmiju.

19.10.2012 , 09:45

sportacentrs.com


Написать комментарий