Policija divu stundu laikā novērsa darbuzņēmēja mēģinājumu demontēt žogu pie Krievu vidusskolas-liceja

foto gorod.lv
foto gorod.lv

19.oktobrī Daugavpilī atgadījās nepatīkams notikums – uzņēmuma „Anka plus” vadītājs Jevgeņijs Andrejevs ieradās Krievu vidusskolas-liceja teritorijā un paziņoja, ka vēlas demontēt apkārt skolai esošo žogu, žurnālistiem paziņoja Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis.

A.Kursītis paskaidroja, ka uzņēmējs bija noslēdzis darbuzņēmuma līgumu ar firmu „Svente Holdings” – galveno darbuzņēmēju, kas veica skolas renovācijas darbus, - bet savstarpējās attiecības ar Domi (kā arī skolu vai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi) apliecinošo dokumentu viņam nebija.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri no plkst.11:30 līdz 13:30 mēģināja atrisināt radušos situāciju. Pēc A.Kursīša domām, tā bija firmas PR akcija, kas traucēja ne tikai policijas darbam, bet arī mācību procesam Krievu vidusskolā-licejā.

„Būvfirma rīkojās savās interesēs un neapzinājās savas rīcības nopietnību. Minētais uzņēmums vasarā bija nelikumīgi demontējis žogu pie J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas. Abos gadījumos firmas rīcība bija nelikumīga un nosodāma, jo tā skar bērnus”, - atzīmēja A.Kursītis, aicinot firmas vadību rīkoties saskaņā ar likumu un atdot atpakaļ J.Raiņa 6.vidusskolas žogu.

A.Kursītis piebilda, ka pašvaldība pārtraukusi darba attiecības ar firmu „Svente Holdings” un finanšu pienākumu šajā sakarā pašvaldībai nav, taču tā ir gatava sniegt apakšuzņēmējiem juridisko palīdzību. Savukārt pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka firma bija radījusi diezgan bīstamu situāciju pie J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, kur notiek dažādas sporta sacensības, piedalīšanās kurās var apdraudēt bērnus nenožogota sporta laukuma dēļ, jo tuvumā atrodas ceļš.

Domes izpilddirektors aicina firmas, ar kurām nav norēķinājusies „Svente Holdings”, rīkoties saskaņā ar likumu, bet Ž.Kulakova aicināja nepārvērst šo tēmu populismā.


Написать комментарий