Daugavpils Poļu kultūras centrā notika pasākums bērniem „Burkānu svētki”

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Nav noslēpums, ka dārzeņi ir ļoti veselīgi – tie satur cilvēka organismam nepieciešamos vitamīnus, minerālvielas un organiskās skābes, un tieši šo vielu proporcijas nosaka dārzeņu krāsu.

Lai noskaidrotu, kāpēc uzturā būtu lietojams viens no spilgtākiem un izplatītākiem dārzeņiem – burkāns, – Poļu kultūras centrā norisinājās jautri „Burkānu svētki” bērniem.
Poļu kultūras centra saimniece Žanna Stankeviča pastāstīja, ka obligātais nosacījums, kas bija jāievēro „Burkānu svētku” dalībniekiem, bija oranžās krāsas drēbes, jo, kā zināms, tieši karotīns nosaka burkānu dzīvespriecīgu krāsu. Nosacījums tika ievērots, un zālē izveidojās ļoti saulaina atmosfēra – bērni bija ģērbušies oranžās krāsas drēbēs, visi smaidīja.

Neparastos svētkus apmeklēja arī pasaku tēli, kuri ne tikai stāstīja bērniem par burkāna veselīgumu, bet arī piedalījās dažādās spēlēs, dziedāja un jautri pavadīja laiku. Bija radies arī neliels pārpratums, jo pasaku viesi nevarēja vienoties par to, kas ir veselīgāk. Lapsa mēģināja visus pārliecināt, ka visvairāk vitamīnu satur vistas, Lācis apgalvoja, ka visveselīgākais ir medus, Zaķis protestēja, viņaprāt, visveselīgākais ir burkāns.

Atrisināt radušos problēmu un izlemt, kuram ir taisnība, svētku dalībniekiem palīdzēja Ārsts un meitenes-vitamīni. Bērni daudz spēlēja – uz laiku lika puzles ar dažādu dārzeņu attēliem, kuru vidū, protams, bija arī svētku galvenais varonis – burkāns. Pasākuma dalībnieki piedalījās arī zīmēšanas konkursā, ar aizsietām acīm zīmējot burkānu, sacentās trāpīgumā, metot burkānus maisos, noteica dārzeņus pēc taustes, bet pasākuma beigās baudīja svaigi spiesto burkānu sulu, kas izrādījās ļoti garšīga.
Pasākuma rīkotāji cer, ka „Burkānu svētku” dalībnieki labi pavadīja laiku un uzzināja daudz jauna un interesanta.



Написать комментарий