Vicemērs: Deputāta paziņojums ir populisms, jo tarifu par atkritumu izvešanu var atcelt tikai tiesa

foto gorod.lv
foto gorod.lv

„Neviens tarifs nevar tikt apturēts, pamatojoties uz deputāta pieteikuma iesniegšanu tiesā. Tas var tikt apturēts tikai pamatojoties uz tiesas spriedumu, tas pats attiecas arī uz pārrēķina veikšanu par saņemto pakalpojumu”, - portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, komentējot kāda Domes deputāta izteikumu par to, ka atkritumu izvešanas tarifa paaugstināšana Daugavpilī tiek atcelta.

Atgādināsim, ka 14.jūnijā Daugavpils domes deputāti apstiprināja jaunu tarifu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu – 1,36 latus kopā ar PVN. Tarifa paaugstināšanas lēmuma pieņemšanas nepieciešamība bija saistīta ar jaunu tarifu par atkritumu aprakšanu poligonā un jaunu dabas resursu nodokļa likmi. Deputāts Pēteris Dzalbe pārsūdz minēto lēmumu tiesā, uzskatot to par nelikumīgu, jo, viņaprāt, tarifs tika nepareizi aprēķināts.

Pirmās instances tiesa atteica lietas ierosināšanā, tomēr Rīgas administratīvā tiesa uzdeva pieņemt prasību un izskatīt to pēc būtības. Šajā sakarā deputāts paziņoja, ka saskaņā ar likumu Domes lēmums tiek apturēts un Domei jāveic atkritumu izvešanas tarifa pārrēķins par trim mēnešiem – laiku, kad stājies spēkā jaunais tarifs.

Paziņojot augstākminēto, P. Dzalbe precizē, ka viņš neapstrīd tarifa paaugstināšanu, bet gan Domes lēmumu. Savukārt pilsētas vadība atzīmē, ka tas ir mēģinājums radīt ažiotāžu, kas liecina par to, ka tuvojas pirmsvēlēšanu kampaņu laiks.

V.Širjakovs aicināja deputātu nenodarboties uz pilsētnieku maldināšanu un neiegrimst populismā. Vicemērs paskaidroja, ka Domes apstiprinātu tarifu veido trīs daļas – maksa par atkritumu savākšanu un transportēšanu, pret kuru deputātam ir pretenzijas; tarifs par atkritumu aprakšanu; dabas resursu nodoklis. Sakarā ar to, ka kopējā tarifa paaugstināšana Daugavpilī bija saistīta ar valsts lēmumu par nodokļu paaugstināšanu, būs interesanti uzzināt tiesas spriedumu, atzīmēja pašvaldībā.


Написать комментарий