Valsts galvenajos svētkos Daugavpils Kultūras pārvalde rīkos ierastos pasākumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Novembra mēnesī Latvija svin divus nozīmīgus valsts svētkus, kuriem visa valsts gatavojas laikus un kuri tiek svinēti gandrīz mēnesi – visā Latvijas teritorijā tiek rīkoti dažādi svinīgi pasākumi – izstādes, vietējo un ārzemju „zvaigžņu” koncerti, Piemiņas brīži, kas liek valsts iedzīvotājiem justies piederīgiem šiem svētkiem un Latvijai.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kļeščinska portālam Gorod.lv paziņoja, ka nekas jauns un īpašs šajos svētkos Daugavpilī netiek plānots.

Kā parasti svētku pasākumi sāksies 9.novembrī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, kur notiks Zemessardzes 34.artilērijas bataljona paraugdemonstrējumi un kara tehnikas demonstrācija.

Lāčplēša dienā – 11.novembrī – notiks Latvijas aizstāvju atceres pasākums luterāņu kapos, vēlāk Pumpura skvērā viņiem par godu tiks aizdegtas sveces, bet Vienības namā uzstāsies slavena latviešu dziedātāja, leģendārās rokgrupas „Pērkons” soliste Ieva Akuratere. Tāpat kā iepriekšējos gados valsts ģimnāzija aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus uz sadziedāšanos skolas pagalmā.

Latvijas Neatkarības diena – 18.novembris – šogad iekrīt svētdien, un svinīgie pasākumi sāksies ar svētku dievkalpojumu Sv.Pētera un Pāvela baznīcā. Pasākumu programmā minēts arī kinoseanss kinoteātrī „Renesanse”, koncerts Latviešu kultūras centrā, pūtēju orķestra uzstāšanās laukumā, valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikuma videotranslācija un svētku uguņošana.

Otro brīvdienu, 19.novembri, daugavpilieši varēs pavadīt ģimenes lokā, jo nekādi īpaši pasākumi šajā dienā pilsētā nav paredzēti.


Написать комментарий