I.Ostrovska: Kļuvis acīmredzams konflikts starp Daugavpils pašvaldības policijas vadību un darbiniekiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 25.oktobrī, pēc Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes notika pilsētas vadības un Daugavpils pašvaldības policijas darbinieku tikšanās bez plašsaziņas līdzekļu pārstāvju piedalīšanās. Jāmin, ka uz tikšanos tika aicināti visi Domes deputāti, kas ir rets notikums. Portālam Gorod.lv tapa zināms, ka policijas darbinieki griezās Domē ar lūgumu izmaksāt likumā paredzēto darba algas piemaksu, tomēr tikšanās gaitā deputāti konstatēja pavisam citu problēmu.

Deputāte Ināra Ostrovska paziņoja, ka pašvaldības darbinieki griezās pie pilsētas vadības ar lūgumu ik mēnesi izmaksāt likumā paredzētos 40-50 latus uzturam. Jāatzīmē, ka jautājuma apspriešanas laikā pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis sēdēja atsevišķi no saviem padotajiem un neaizstāvēja viņu tiesības. I.Ostrovska atzīmēja, ka tikšanās gaitā kļuva acīmredzams konflikts starp policijas vadību un darbiniekiem, tāds pats iespaids radās arī pārējiem deputātiem.

Pilsētas budžeta koriģēšanas gaitā deputāte Ināra Ostrovska jau bija aktualizējusi jautājumu par policistu darba algas piemaksu, taču viņai paziņoja, ka šis jautājums tiks lemts atsevišķi. Tomēr arī pēc apspriedes problēmas atrisinājums netika atrasts, jo runa ir par vismaz 30 tūkstošiem latu gadā (63 darbinieki, katram 40 lati mēnesī). Pagaidām policistiem lika saprast, ka viņu darba algas esot pietiekami lielas.

„Ir jāievēro likuma prasības, it īpaši, ja runa ir par policistu darba samaksu, jo viņu rokās ir pilsētnieku drošība. Jautājums par piemaksu ir atklāts un tiks apspriests arī turpmāk, jo mūsu pilsēta nav tik nabadzīga, lai nesameklētu nepieciešamo naudas summu. Ja deputāti nav apmierināti ar policijas darbu, šo jautājumu nepieciešams apspriest līdz ar jautājumu par darba algām”, - atzīmēja I.Ostrovska, liekot saprast, ka sekos līdzi problēmas atrisināšanai.


Написать комментарий