„Valsts nekustamie īpašumi”: Valsts policijas vajadzībām domāto ēku būvniecības termiņi nav mainījušies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Atbildot uz jautājumu par Valsts policijas vajadzībām domāto ēku būvdarbu gaitu Daugavpils cietoksnī, „Valsts nekustamie īpašumi” Sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Lukšteina portālam Gorod.lv paziņoja, ka saskaņā ar 2011.gada 28.augustā noslēgto līgumu par būvdarbu veikšanu darbu izpildes termiņš ir 2013.gada februāris.

Divu administratīvo ēku rekonstrukcijas darbi un jaunās īslaicīgās aizturēšanas izolatora ēkas būvdarbi cietoksnī tika uzsākti pagājušā gada oktobrī. Šī gada jūnijā galvenais darbuzņēmējs ziņoja, ka izolatora celtniecība tiks pabeigta septembrī, savukārt administratīvo ēku būvdarbi tiks pabeigti gada beigās.

Objektu nodošana ekspluatācijā līgumā paredzēta 2013.gada vasarā. Projekta kopējās izmaksas – 9,8 miljoni latu (kopā ar PVN). Jāatzīmē, ka ēku rekonstrukcijas projekts tika izstrādāts, ņemot vērā to, ka Daugavpils cietoksnis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc rekonstruētās ēkas tiks pielāgotas cietokšņa kopējam ansamblim, saglabājot tā savdabīgumu.

Renovētās ēkas pieder VAS „Valsts nekustamie īpašumi”, un Iekšlietu ministrijai tās tiks iznomātas uz 30 gadiem.


Написать комментарий