Keris: arodbiedrība aicinājusi neapmierinātos mediķus streikot 'pa īstam', pametot valsti

foto medicine.lv
foto medicine.lv

Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome aicinājusi tos mediķus, kam pacietības mērs saistībā ar nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei ir pilns, ”streikot pa īstam”, aizbraucot no valsts, to telekompānijas LNT raidījuma ”900 sekundes” intervijā atzina LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņš pauda neapmierinātību ar valsts nākamā gada budžeta projektu un tā sagatavošanas procesu. Vienīgi opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība, kā arī ”Saskaņas centrs” ir ņēmusi vērā LVSADA priekšlikumus valsts 2013.gada budžetam, bet varas partijas tos ignorējušas, kas liecina par augstprātību un kvalifikācijas trūkumu, teica Keris.

Viņaprāt, valdība nav pildījusi doto solījumu – palielināt finansējumu veselības aprūpei. Tai finansējums nākamgad būs 3,15% no valsts iekšzemes kopprodukta, kas būs zemākais rādītājs pēdējo desmit gadu laikā. ”Nesēdēsim rokas klēpī salikuši – informēsim Latvijas sabiedrību,” klāstīja arodbiedrības līderis.

Tāpat organizācija gatavojas iesniegt atklātu vēstuli Eiropas Parlamentā un Eiropas Padomē, norādot, ka valsts, kas pārkāpj Eiropas Savienības (ES) prasības par cilvēkiem pieejamu veselības aprūpi, nav tiesīga būt par ES prezidējošo valsti, klāstīja Keris, piebilstot, ka arodbiedrība vairs necer, ka tās priekšlikumi 2013.gada budžetam tiks sadzirdēti.

Arodbiedrības vadītājs atzina, ka LVSADA padome aicinājumā mudinājusi tos mediķus, kam pacietības mērs saistībā ar nepietiekamo finansējumu nozarei ir pilns, "streikot pa īstam" – aizbraukt no valsts. ”Streiks jau ir sācies [..] Nopietnāk jau vairs nav kur. [..] Tas ir reāls konflikta risinājuma veids, jo visas konstruktīvās idejas ir noraidītas,” sacīja Keris.


Написать комментарий