Valsts pārvaldē veidos savu “talantu fabriku”

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts pārvaldē plānots turpmāk censties laikus pamanīt perspektīvus darbiniekus un veidot "talantu fabriku".

Valsts kancelejas izstrādātā cilvēkresrusu koncepcija paredz dot iespēju struktūrvienību vadītājam identificēt šādus jaunos talantus un ar iestādes vadītāja piekrišanu - nosūtīt uz apmācībām Valsts administrācijas skolā, intervijā sacīja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.


"Valsts kancelejā un noteikti arī citās ministrijās ir daudz talantīgu cilvēku, kas pašlaik ieņem speciālistu vai departamenta vadītāju vietnieku vai nodaļas vadītāja vietnieku amatus. Bet ir redzams, ka viņos ir vadoša darbinieka potenciāls," viņa sacīja, atzīstot, ka līdz šim neviens valsts pārvaldē nav sekojis līdzi jaunu, talantīgu darbinieku karjeras attīstībai.

Dreimanei ir pārliecināta, ka talantu vadība motivētu gan jaunos talantus, gan arī valsts pārvaldi, jo nebūtu vajadzības meklēt jaunus darbiniekus.

Jautāta, kas notiks ar tiem valsts pārvaldes darbiniekiem, kas noteiktos darba mērķus nesasniegs, - vai viņiem draud atlaišana, Dreimane to nenoliedza. "Novērtēšanas sistēma paredz: ja ir vairākas reizes negatīvs vērtējums, būs iespējams gan pazemināt amatā, gan atbrīvot no amata," paskaidroja valsts galvenā ierēdne.

 


Написать комментарий