Piektdien noritēja ilgi gaidītais Rokfestivāls „Chemical Reaction”

Piektdien, 2.novembrī, kinoteātrī „Renesanse” notika šogad pirmais un ilgi gaidītais Pilsētas rokgrupu festivāls „Chemical Reaction 2012”, ko jau otro gadu organizē Jaunatnes departaments. Pasākumā piedalījās 8 jauno mūziķu grupas, kas cīnījās par īpašo Rokfestivāla kausu. 

Īstu roka atmosfēru veidoja gan jauno muzikantu priekšnesumi, gan lielais krāsainai banners ar logotipu Chemical Reaction, gan arī tepla, kas bija dekorēta ar veciem plakātiem un afišām un parādīja, cik ilgi un kā notika rokfestivāla „Chemical Reaction” attīstība Daugavpilī.

Oficiālā runa no pasākuma organizatora, pirmās ģitāru un bungu skaņas un festivāls sākās! Gandrīz 5 stundas uz skatuves spēlēja jaunie muzikanti, bet festivāla nogalē varēja baudīt lieliskos priekšnesumus no pazīstamās grupas „Stage Divers” no Krāslavas, kas arī pagaišgad priecēja īstos  rokmūzikas cienītājus festivālā „Chemical Reaction”!

Pasākuma laikā visus konkursantus vērtēja pieci žūrijas pārstāvji, lika atzīmes un izvēlējās ne vien labāko grupu, bet arī talantīgāko vokālistu, ģitāristus un bumdzinieku. Pēc rezultātu apkopošanas grupa „Heavy Industry” un „Good Company „ ieguva 2.vietu, jo abas grupas saņēma vienādu punktu skaitu, bet 1.vietu un festivāla kausu, kā arī iespēju šogad piedalīties ikgadējā un jau tradicionālajā pasākumā „Maratons pret AIDS”, izcīnīja grupa „Sliver’s Cross”! Šie puiši jau trešo gadu vinnē fesivāla „Chemical Reaction” kausu un saņem augstāko vērtējumu, un arī šoreiz grupa noturēja vadošo pozīciju, tomēr šogad grupas līderis Genādijs Bogdanovs svinīgi pasniedza uzvarēto kausu 2.vietas ieguvējiem - grupai „Good Company”, ar vārdiem: „Lai jums veicas! Jūs šodien esat pelnījuši  īpašu atzīmi!”

Tāpat žūrija izcēla arī dažādas nominācijas:

Labākais ģitārists – Vladimirs Drozdovskis /”Good Company”
Labākais basģitārists - Aleksandrs Volkovs /”Sliver’s Cross”
Labākais bundzinieks – Jans Bogdanovs /”Heavy Industry”
Labākais vokālists – Genādijs Bogdanovs /”Sliver’s Cross”

Bez uzmanības nepalika arī jaunākais festivāla dalībnieks, kas uzstājās gan bundzinieka, gan vokālista limā – Romans Jakovlevs/”Good Company”! Jaunajam talantam bija pasniegts atsevišķs diploms kā jaunākajam un aktīvākajam rokerim!

Prieks, ka mūsu pilsētā  rokmūzika dzīvo un attīstās, un gadu no gada dalībnieku talants tikai pieaug! Lai veicas visiem jaunajiiem mūziķiem un vēlme priecēt roka cienītājus tikai pieaug!
 


Написать комментарий