Līvija Jankovska: Domē katru nedēļu vēršas ārzemju investori

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Katru nedēļu Daugavpils pašvaldībā vēršas ārzemju investori no dažādām pasaules malām, kuri vēlas apskatīt mūsu pilsētas investīciju objektus un saņemt papildus informāciju, tā Trīspusējās padoms sēdē paziņoja vicemērs Līvija Jankovska.

Viņa piemetināja, ka Daugavpils Biznesa attīstības nodaļa strādā pie tā, lai organizētu ārzemju investoru tikšanās ar Daugavpils biznesa pārstāvjiem. Vietējie masu mediji, kuri varētu dot informāciju tiem uzņēmējiem, kuri nav tik ciešā sadarbībā ar domi, ļoti reti uzzina par šādām tikšanām, pat tad, kad tikšanās jau ir notikusi. 


Piemēram, kļuva zināms, ka pagājušajā nedēļā notika tikšanās ar potenciālajiem investoriem no Baltkrievijas, kuri interesējās sadarboties medicīnas, gaļas pārstrādes un celtniecības sfērās. Tāpat, Biznesa nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins pastāstīja par citu investoru vizītēm, un ka vienai no tām, droši vien, būs reāls turpinājums - radiotehnikas montāža.

Līvija Jankovska paziņoja, ka dome cenšas visiem spēkiem, likumdošanas ietvaros, palīdzēt uzņēmējiem, tai skaitā sadarbībā ar potenciālajiem investoriem. Šajos gadījumos domei palīdz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kura piegādā domei informāciju par investīciju piedāvājumiem, kuri ienāk Latvijā.

Atgādināsim, ka 2004. gadā Daugavpilī pastāvēja prakse, kad domes nodaļa, kura atbild par uzņēmēju attīstību, informēja masu medijus, kādi uzņēmēji grib sadarboties, sūtīja kontaktinformāciju. Šīs informācijas publicēšana palīdzētu uzņēmējiem vieglāk atrast sev interesējošus piedāvājumus, pat nesadarbojoties pa taisno ar domi.
 


Написать комментарий