Daugavpilī saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām nav liela, gripas pagaidām nav

foto parade.com
foto parade.com

Slimību profilakses un kontroles centrs publicēja datus par augšējo elpceļu infekciju saslimstību un gripu laika periodā no 22. oktobra līdz 4. novembrim. Gripas aktivitāte Latvijā pagaidām nav novērota, bet tradicionāli ir to slimnieku skaits, kuri slimo ar augšējo elpceļu infekcijām. Pati lielākā saslimstība mēneša sākumā tika novērota Jelgavā un Rēzeknē, bet pati mazākā – Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī. Daugavpils atrodas pa vidu, ar vidēju slimnieku skaitu – 954 cilvēki uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Oktobra beigās un novembra sākumā valstī samazinājās to slimnieku skaits, kuri griezās pie ārsta ar augšējo elpceļu slimībām. Divu nedēļu laikā ar gripas simptomiem pie mediķiem nav griezušies. Gripas klīnisko gadījumu skaits arī nav apstiprināts, samazinājās arī ar pneimoniju slimojošo skaits.

Kopumā, šogad uz ambulatoro iestādi ar augšējo elpceļu slimībām vērsās mazāks pacientu skaits nekā pagājušajā gadā, bet lielāks nekā aizpagājušajā gadā. Gripas slimnieku skaits iestādē, kurā notika monitorings nav piefiksēts.

Daugavpils skolu apmeklējums sastāda, apmēram, 93%, bērnudārza apmeklējums samazinājās no 71% līdz 65%.


Написать комментарий