Daugavpils mākslas vidusskola „Saules skola” mainīs savu nosaukumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti apstiprināja lēmumu par mākslas vidusskolas „Saules skolas” nosaukumu maiņu, piešķirot tai jaunu nosaukumu - “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola””. „Saules skolas” direktore Ilona Linarte-Ruža paskaidroja, ka nosaukuma maiņa un vārda „dizains” iekļaušana tajā saistīta ar to, ka skolas piedāvāto programmu lielākā daļa saistīta ar šo radošo virzienu.

Direktore atzīmēja, ka izglītojošās programmas paredz, lai izglītības iestādes nosaukumā tiktu iekļauts to saturs. Nosaukuma maiņu nosaka arī tas, ka dizains ir populārākais virziens skolā, tāpēc pēc nosaukuma maiņas potenciāliem studentiem radīsies pilnīgāks priekšstats par iegūstamo kvalifikāciju.

Atbildot uz vicemēra Līvijas Jankovskas jautājumu, kāpēc nosaukums tiek mainīts gada vidū un vai ir vērts steigties, I.Linarte-Ruža paziņoja, ka nākamgad mākslas skolā gaidāma akreditācija, tāpēc jāpaspēj nomainīt visas veidlapas un veikt pārējās nepieciešamas darbības, lai izietu akreditāciju ar jaunu nosaukumu.


Написать комментарий