Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē uzskata, ka daugavpiliešu attieksme pret jaunas attīstības koncepcijas izstrādi ir pasīva 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā vēstīts, novembra sākumā Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde uzsāka mūsu pilsētas izglītības iestāžu tīklu attīstības koncepcijas izstrādi.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode portālam Gorod.lv pastāstīja, ka speciāli izveidota darba grupa esot tikusies ar pilsētas skolu direktoriem, vecākiem un vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apspriestu izstrādātās koncepcijas aktuālos jautājumus. Pēc speciālistes domām, mūsu pilsētnieki esot bijuši diezgan pasīvi un neizrādīja īpašu interesi par koncepcijas izstrādi, kura četru gadu laikā noteiks izglītības attīstību Daugavpilī.

„Līdz 23.novembrim visiem interesentiem bija iespēja izteikt savu viedokli un ieteikumus, jo mēs esam gatavi uzklausīt dažādas domas un savā darbā vēlētos atspoguļot arī pilsētnieku viedokļus, ar šo mērķi bijām iesaistījuši koncepcijas apspriešanā skolu direktorus, skolēnu vecākus un pašus skolēnus. Tiek plānots rīkot skolotāju anketēšanu, lai arī viņi iztiektos par izglītības koncepciju, kas tiek izstrādāta. Notiek tikšanās ar augstskolu pārstāvjiem. Arī Saimes deputāte izrādījusi interesi par šo jautājumu, tomēr nekādi paziņojumi vai priekšlikumi no viņas pagaidām nav saņemti.

Tomēr kopumā ir saņemti dažādi viedokļi un konstruktīvie ieteikumi, kuri noteikti tiks ņemti vērā darba grupas darbā. Acīmredzot gada beigās attīstības koncepcija būs izstrādāta un Domes sēdē apstiprināta”, - paskaidroja Evelīna Balode.

Jāatzīmē, ka pirmdien, 26.novembrī, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs, kurš ir izglītības jomas kurators, atteicās komentēt jaunas izglītības koncepcijas izstrādes nepieciešamību.


Написать комментарий

Ko jūs gribat?Protams,ka tauta ir un būs pasīva,jo viņus interesē tikai rezultāts ,nevis process-jeb konkrēti-mans bērns,mana kalases audzinātaja,laba skola u.t.t.
Jebkuras jaunas pārmaiņas gandrīz vienmēr tiek uzņemtas ar sašutumu un negācijām.Sabiedrībā valda iesūnojusies rutīna-saprot it kā ka nav labi,bet mainīt neko negrib.Protams,ka pie pašreizējā un arī perspektīvā skolēnu skaita lielie skolu monstri ir utopija.Apvienošana ir neizbēgama.Bet...kurš direktors gribēs atkāpties?