“Rēzeknes pilsētas Erudīts – 2012/2013”

K.Kalabanova foto
K.Kalabanova foto

Jau vairāk nekā 10 gadus tiek rīkots nu jau tradicionālais erudīcijas konkurss Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēniem. Šogad konkurss ir veltīts jauniešu vidū aktuālai tēmai – „Jaunietis biznesa pasaulē”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Konkursa mērķis ir veicināt vidusskolēnu zināšanas ekonomikas, uzņēmējdarbības, mārketinga, finanšu, projektu vadības, biznesa inovāciju jomā un rosināt skolēnus uz aktīvu līdzdalību savas karjeras veidošanā un sabiedriskajos procesos. Tāpat ir svarīgi attīstīt prasmi diskutēt, pamatot un aizstāvēt savu viedokli.

Konkursā “Rēzeknes pilsētas Erudīts 2012/2013” piedalās 65 jaunieši jeb 13 jauniešu komandas (komandā 5 dalībnieki) no pilsētas mācību iestādēm – Rēzeknes 1., 2., 3., 4., 5., 6. vidusskolām, vakara vidusskolas, Rēzeknes Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, Katoļu vidusskolas, Austrumlatgales profesionālās vidusskolas, Mākslas un dizaina vidusskolas un J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas.

Ceturtdien, 22. novembrī Rēzeknes pilsētas domes lielajā zālē noritēja konkursa pirmā kārta, kurā jaunieši sacentās erudīcijā par apakštēmu „Reklāma, mārketings, sabiedriskās attiecības (PR)”. Šeit būtu jāpaskaidro, ka erudīcijas konkurss ir neformālās izglītības pasākums, kurā svarīgākais ir nevis kontrolēt zināšanas un salīdzināt rezultātus, bet gan veicināt vidusskolēnu zināšanas par noteikto tēmu, rosināt jauniešus lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, darboties grupā, pieņemt lēmumus, diskutēt. Tāpēc jautājumi ir gan asprātīgi un vērsti uz vispārīgu erudīciju, gan uz noteiktām zināšanām, minēšu tikai dažus, piemēram, Kuru populāru kino zvaigzni savā reklāmā šobrīd izmanto DNB banka? (atb. – „Džordžu Klūniju”). Vai arī, piemēram, kas ir visa biznesa franšīze? (atb. – „Franšīzes devējs nodrošina gan tehnoloģijas, personāla apmācību, gan kopējas mārketinga aktivitātes”).

Visvairāk punktu sakrāja un par konkursa 1. kārtas uzvarētāju kļuva Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komanda, punktu ziņā nedaudz atpalika Rēzeknes 1. vidusskolas komanda. Nākamā konkursa kārta notiks šī gada 13. decembrī, kad jaunieši sacentīsies erudīcijā par apakštēmu „Menedžments, biznesa un projektu vadība”.

Kopumā konkurss noritēs 6 kārtās no šī gada novembra līdz 2013. gada aprīlim, summējot visās kārtās sakrātos punktus, tiks noskaidrota konkursa uzvarētājkomanda.

Konkursa gaitā visām jauniešu komandām būs iespēja priecēt parējos dalībniekus ar muzikālajām pauzēm vai citiem priekšnesumiem. Šo tradīciju jau 1. kārtā atklāja Rēzeknes 5. vidusskolas jaunieši, kuri ar teatrālas etīdes palīdzību prezentēja savas komandas nosaukumu – „Nodokļu inspekcija”, kā arī Rēzeknes Valsts ģimnāzijas jaunieši, aicinot visus uz kopēju sadziedāšanos.

Priecē tas, ka šogad jauniešu neformālās izglītības konkurss “Rēzeknes pilsētas Erudīts – 2012/2013” radīs sev mājvietu Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” ZEIMUĻS telpās.


Написать комментарий