Daugavpilī joprojām vērojams vidējais AAEI saslimstības līmenis

foto blog.prologics.net
foto blog.prologics.net

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka AAEI saslimstības līmenis Latvijā aizvadītajā nedēļā samazinājies par 5,5% un sastādījis 917 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Daugavpilī bija vērojams vidējais saslimstības līmenis – 977 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju. Augstākā augšējo elpceļu infekciju intensitāte tika reģistrēta Jelgavā un Rēzeknē, bet zemākā – Valmierā un Jēkabpilī.

Laika posmā no 19. līdz 26.novembrim pneimonijas gadījumu skaits samazinājies par 32%. Kopumā augšējo elpceļu infekciju intensitāte aizvadītājā nedēļā bija samazinājusies un bijusi ievērojami zemāka nekā iepriekšējās sezonas atbilstošajā periodā.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs AAEI gadījumos pieaugusi vecuma grupā no 5 līdz 14 gadiem,  augstākā saslimstība joprojām reģistrēta vecuma grupā līdz 4 gadiem. Aizvadītajā nedēļā pacienti ar diagnozi „gripa” netika hospitalizēti.

Vispārējās izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 93% no visiem skolēniem,  pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 66% reģistrēto bērnu.


Написать комментарий