Poļu kultūras centra Studentu klubs sarīkoja Mikolajku svētkus bērniem no bērnunama-patversmes „Priedīte”

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Kā zināms, Eiropas valstīs Ziemassvētku svinēšana sākas jau 6.decembrī, kad tiek svinēta Sv.Nikolaja – bērnu un ceļotāju aizbildņa – diena. Savukārt Polijā šajā dienā plaši un jautri svin „Mikolajkus”.

Tie ir iemīļotākie bērnu svētki, jo saskaņā ar tradīciju katrs no viņiem saņem no Svētā Nikolaja dāvanas, kas tiek atstātas naktī no 5. uz 6.decembri aiz durvīm atstātajās kurpēs.

Kā ziņots, ceturtdien, 6.decembrī, skolēni no Daugavpils, Krāslavas un Dagdas, kuri apgūst vācu valodu kā otro svešvalodu, piedalījās Daugavpils universitātes rīkotajā pasākumā.

Poļu kultūras centra Studentu kluba jaunieši arī nepalika malā un sarīkoja Mikolajku svētkus bērniem no bērnunama-patversmes „Priedīte”.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča pastāstīja, ka kluba jaunieši jau otro gadu rīko labdarības akciju, apmeklējot bērnus ar dāvanām, koncerta programmu un īstu Svēto Nikolaju.

Ceturtdien, 6.decembrī, bērnunamā-patversmē notikušajā pasākumā bērni piedalījās riņķu dejā, dejoja kopā ar Studentu kluba un folkloras ansambļa „Kukulečka” dalībniekiem, kā arī minēja mīklas un vienkārši labi pavadīja laiku.

Akcijas rīkotāji cer, ka šajā pasakainajā pirmssvētku laikā viņiem izdevās dalīties savā sirds siltumā ar bērniem no „Priedītes”.

Vēsturiskās hronikas liecina, ka Sv.Nikolajs bija Miras pilsētas bīskaps, 8 gadus pavadījis cietumā par kristietības sludināšanu. Palīdzēja nabagiem un slepeni atstāja saldumus aiz durvīm atstātajās bērnu kurpēs.


Написать комментарий