Atbalstīts Dizaina un mākslas vidusskolas jaunais projekts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” projektu „Papīra plastikas izstrāde un netradicionālās modes šovs „Mežā””. Vidusskolas direktore Ilona Linarte-Ruža paziņoja, ka minētā projekta autori ir trīs vidusskolas pasniedzējas – Ineta Auzāne, Digna Gordijenko un Aida Surina, kā arī Kultūrkapitāla fonds, kas uzņēmies projekta daļējo finansējumu.

Linartes-Ružas kundze portālam Gorod.lv pastāstīja, ka minētais projekts tiks īstenots triju pasākumu ietvaros, pirmais pasākums notiks kinoteātrī „Silvrscreen”, kur tiks izstādīti gaismas objekti, kurus vienos viena tēma - „Mežā”. Otrais pasākums sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju ieplānots maijā. „Muzeju nakts” ietvaros mākslas skolas studenti organizēs netradicionālās modes šovu. Tie, kas nevarēs apmeklēt „Muzeju nakti”, šo šovu varēs noskatīties projekta trešajā pasākumā Pilsētas svētku laikā.

Dizaina un mākslas skolas direktore pastāstīja par to, kas ir papīra plastika. Tās ir 3 dimensiju, t.i., apjomīgas figūras, kas tiek izgatavotas no papīra vai cita materiāla. Atbildot uz jautājumu, kāpēc par izstādes un modes skates tēmu tika izvēlēta tēma „Mežā”, mums paskaidroja, ka sakarā ar to, ka projekta otrais posms tiks realizēts sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, tika nolemts izvēlēties „Muzeju nakts” tēmu.

I.Linarte-Ruža atzīmēja, ka minētais projekts ir ļoti īpašs, jo skolas audzēkņi pieraduši izgatavot savus darbus nelielajās telpās, tāpēc darbi arī nebija lieli, bet projekta ietvaros studentiem rodas iespēja novērtēt, kā viņu darbi izskatās ārpus skolas telpām. Studenti ne tikai iemācīsies strādāt ar apjomīgiem objektiem ārpus skolas telpām, bet arī novērtēs, kā viņu darbi izskatās pilsētas interjerā.

Jāpiebilst, ka projekta pirmais pasākums notiks nākamnedēļ, 18.decembrī, kinoteātrī „Silverscreen” un norisināsies līdz 1.janvārim. Izstādes atklāšana notiks plkst.16:00.


Написать комментарий