Apstiprināts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums apstiprināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu, kura kopējā summa ir 7,24 Ls/m3 (bez PVN), ziņo Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šis tarifs nav mainījies kopš 2007. gada, kad to apstiprināja Sabiedrisko pakalpojumu regulators konkrētam atkritumu vākšanas un transportēšanas uzņēmumam – SIA „L&T”. Tomēr sakarā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma (18.11.2010.) stāšanos spēkā un operatora maiņu no 2013. gada 1. janvāra, radās nepieciešamība apstiprināt tarifu no pašvaldības puses.

Atgādināsim, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs sastāv no trīs daļām. Pirmkārt, tā ir maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu – 3,34 Ls/m3. Šo tarifa daļu apstiprina pašvaldība. Otrkārt, maksa par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos un izgāztuvēs – 2,50 Ls/m3. Šīs tarifa daļas apstiprināšana ir Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārziņā. Treškārt, tas ir valsts dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu - 1,40 Ls/m3.

Kā informē SIA „Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība” izpilddirektors Jurijs Petkevičs, neskatoties uz to, ka formāli pašvaldības uzņēmums atkritumu vākšanas un izvešanas funkcijas sāk pildīt ar 2013. gada 1. janvāri, jau šonedēļ Rēzeknes pilsētas un novada teritorijā tiks uzstādīti jaunie atkritumu konteineri. Tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nepārtrauktību.


Написать комментарий