Balvu novada biedrību pārstāvji tiekas Pirmajā salidojumā

foto balvi.lv
foto balvi.lv

Trauksmainajā pirmssvētku laikā 14.decembrī Balvu Kultūras un atpūtas centrā uz Pirmo Balvu novada biedrību salidojumu pulcējās to vadītāji, pārstāvji, viesi un Balvu novada Domes vadība.

Silvija Ločmele, kura sadarbībā ar novada pašvaldību realizēja šo ideju atzina, ka šādas tikšanās ir nepieciešamas, lai dalītos pieredzē, veiksmes stāstos, pārrunātu sadarbības iespējas ar pašvaldību un biedrībām, lai veiksmīgāk realizētu savas idejas, informē Balvu novada pašvaldība.

Balvu novada pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva klātesošos sveica ar 1.kopā sanākšanu, par ko pateicās Silvijai Ločmelei, biedrības „Saulessvece” vadītājai.
Par aktīvu darbu Balvu novada iedzīvotāju labklājības veicināšanā, pasākumu organizēšanu, projektu realizēšanu, kultūras mantojuma saglabāšanu un citiem nopelniem izpilddirektore pasniedza Balvu novada Domes Pateicības rakstus Vairākām biedrībām: „Rudzupuķe”, „Ritineitis”, „Mežģis”, Balvu teritoriālajai invalīdu biedrībai, biedrībai „Saulessvece”, Kubulu pagasta ģimeņu biedrībai, biedrībai „Saime”, „Motoklubs Spieķi Vējā”, „Vienlīdzība”, „Balvu rajona partnerība”, „Lazduleja”, „Olūts” ,"Razdoļje".

Izpilddirektore Inta Kaļva atzina, ka ieguvēji no biedrību darba neapšaubāmi ir gan pašvaldība, gan biedrības, gan sabiedrība kopumā. Pašvaldība ir uzklausījusi visas biedrības, kuras vērsušās pēc palīdzības, līdzfinansējusi projektus, tomēr ir būtiski noskaidrot, ko nākotnē biedrības sagaida no pašvaldības, pašvaldības no biedrībām, abām pusēm nākt ar priekšlikumiem un veidot dialogu.

Arī Valda Vancāne, Balvu novada pašvaldības Attīstības un budžeta plānošanas nodaļas vadītāja, uzsvēra, ka tikai kopīgiem spēkiem, sadarbojoties, diskutējot un risinot jautājumus var nonākt pie galarezultāta. Valda Vancāne aicināja biedrības atsaukties un sniegt par sevi informāciju gan pašvaldībai, gan sabiedrībai, iesūtot informāciju par sevi uz e-pastu salvis.cablis@balvi.lv vai lauma.raciborska@balvi.lv vai sazināties pa tālruni 64522830.

Biedrību pārstāvji tikšanās laikā uzklausīja Balvu novada biedrību „Motoklubs Spieķi Vējā”, „Ritineitis”, „Savi”, „Saulessvece” un „Balvu rajona partnerība” prezentācijas un labās prakses piemērus.

Šajā Balvu novada biedrību salidojumā piedalījās un ar pieredzi dalījās Eva Viļķina, Siguldas novada biedrību Koordinācijas padomes un biedrības „Cerību spārni” vadītāja. Eva pastāstīja par to, kā biedrību darbs organizēts Siguldas novadā – to pārstāv Koordinācijas padome, ko veido biedrības, Nevalstiskās organizācijas, klubiņi un tml. Koordinācijas padome pulcējas pašvaldības piešķirtajās telpās, kuras domātas visām biedrībām, kopīgi lemj par finanšu jautājumiem, sadarbojas ar pašvaldību un rīko kopīgus pasākumus. Tāpat viešņa no Siguldas informēja par darbu biedrībā bērniem un jauniešiem ar invaliditāti „Cerību spārni”, par ko runājot, tika secināts, ka novados un visā Latvijā nepieciešams veidot datu bāzi par bērniem, jauniešiem ar invaliditāti, jo šāda informācija nav pieejama.

Diskusiju rezultātā klātesošie nonāca pie secinājuma, ka 2013.gada pašvaldības budžetā būtu nepieciešams paredzēt līdzekļus biedrību darbam, lai to panāktu, salidojumā tika nolemts veidot Balvu novada Koordinācijas padomi, līdzīgi kā Siguldas novadā.


Написать комментарий