Rēzeknē diskutēja par starptautisko sadarbību

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Piektdien, 14. decembrī Rēzeknes pilsētas domi apmeklēja Latvijas Republikas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Vizītes ietvaros ministrs tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Andreju Rešetņikovu, Rēzeknes uzņēmējiem un Rēzeknes Augstskolas pārstāvjiem, lai apspriestu jautājumus, kuri skar starptautisko sadarbību un robežu šķērsošanas iespējas, informē Rēzeknes pašvaldība.

SIA „NOOK, LTD” valdes loceklis Aivars Kļaviņš pastāstīja ar kādam problēmām saskaras vietējie uzņēmēji, šķērsojot Latvijas-Krievijas robežu, uzsverot, ka gaidīšana rindās ir uzņēmējdarbību bremzējošais faktors. Viņš piedāvāja dažus priekšlikumus situācijas atrisināšanai, kā arī piedāvāja lielāku uzmanību pievērst infrastruktūras attīstībai – ātrgaitas maģistrāļu veidošanai un dzelzceļa modernizācijai.

SIA „Rēzeknes gaļas kombināts” Vladimirs Jegorčenko pavēstīja par veiksmīgo uzņēmuma darbu  un par eksporta palielināšanu. Savukārt Rēzeknes Augstskolas rektora vietniece sadarbības un attīstības jautājumos Iveta Graudiņa informēja par to, ka Rēzeknē studē pietiekoši daudz ārzemju studentu, kuri ir atbraukuši šeit dažādu programmu ietvaros, tomēr augstskola vēlētos paplašināt sadarbības partneru skaitu – piesaistīt studentus no Ķīnas un Indijas, tomēr būtu vitāli svarīgi atvieglot visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas kārtību.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs pateicās ministram par ierašanos Rēzeknē un novēlēja, lai arī turpmāk mums veidotos cieša un efektīva sadarbība.


Написать комментарий