Veikti pēdējie grozījumi Daugavpils 2012.gada budžetā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

18.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja trešos un pēdējos grozījumus pašvaldības 2012.gada budžetā. Budžeta kopējie ieņēmumi sastāda 48 616 780 latus, izdevumi – 63 133 244 latus. Budžeta deficīts – 15 651 677 lati. Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka deficītu veido iepriekšējo gadu atlikumi un ar kredītiem saistītie līdzekļi.

Deputāti apstiprināja grozījumus ieņēmumu daļā, palielinot to par 283 tūkstošiem: pamatbudžetā pieauga nodokļu un ar nodokļiem nesaistītie ieņēmumi – 113 tūkstoši latu, transfēri – 160 tūkstoši latu, par 50 tūkstošiem samazinājās budžeta iestāžu ieņēmumi. Speciālais budžets pieauga, pateicoties dabas resursu nodokļa palielināšanai un pasažieru pārvadājumiem piešķirtajām dotācijām.

Līdz ar ieņēmumu daļu pieauga arī izdevumu daļa. Pēc E.Upenieces vārdiem, 10 tūkstoši lati tiks iedalīti iestāžu savstarpējām norēķinam, 50 tūkstoši – Komunālās saimniecības pārvaldes vajadzībām, 37 tūkstoši – energoefektivitātes pasākumiem, ap 5 tūkstošiem – Kultūras pārvaldei dažādu pasākumu rīkošanai. Izdevumos iekļautas arī izmaiņas, par kurām deputāti balsojuši agrāk.

Kā arī Finanšu nodaļas vadītāja paziņoja, ka 17.decembrī tika saņemts iesniegums no biedrības „Speedway Grand Prix of Latvia”, kas lūdz 2013.gada budžetā tai paredzēt līdzekļus 31 414 latu apmērā nodokļu parādu dzēšanai, lai spīdvejisti varētu piedalīties Polijas pirmajā līgā. Tādēļ deputātiem tika piedāvāts apmierināt minēto lūgumu.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, uzrunājot deputātus, atzīmēja, ka ir nepieciešams iedalīt minētos līdzekļus, jo pretējā gadījumā kluba rēķini tiks slēgti. Deputāti ar balss vairākumu atbalstīja lēmumu ar nosacījumu, ka kluba finansējums 2013.gadā būs par 31 414 latiem mazāks.

Rezultātā ar balss vairākumu budžeta grozījumi tika atbalstīti, Pēteris Dzalbe un Andžela Rimvida-Mickeviča atturējās.


Написать комментарий