Daugavpilieši var mierīgi gatavoties Ziemassvētkiem un Jaungada svinībām: pasaules gals nenotika

foto netquake.net
foto netquake.net

Kā tas arī bija gaidāms, piektdien, 21.decembrī, pasaules gals tā arī nenotika – Zeme joprojām griežas, un visiem mūsu valsts strādājošiem šodien ir pēdējā darba diena pirms garām Ziemassvētku brīvdienām.

Atšķirībā no eiropiešiem, kuri drudžaini izpirka pirmās nepieciešamības preces un plānoja pārciest gaidāmo Apokalipsi kādā speciāli aprīkotajā patvertnē, daugavpilieši pareģojumu par pasaules galu uztvēra aukstasinīgi. Novembra sākumā rīkotā aptauja liecina, ka mūsu cilvēkus ir grūti nobiedēt un tam, ka 21.decembrī gaidāms pasaules gals lielākā daļa neticēja.

Portāls Gorod.lv noskaidrojis, ka pilsētas skaistumkopšanas salonos nebija garo rindu un sievietes nekāroja savest sevi kārtībā pirms pasaules gala, kā tas notika dažās pasaules valstīs. Ja pilsētnieces plāno mainīt frizūru, uztaisīt manikīru vai uzkrāsoties, tad tas saistāms ar Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanu.

Arī pārtikas produktu komplekts ar optimistisku nosaukumu „Pasaules gala pārdzīvošanas paka”, kuru sagatavojusi viena no Latvijas firmām, nebija īpaši pieprasīts. Starp citu, šo paku veidoja 10 sērkociņu kārbas, rīsi, sāls, putraimi, auzu pārslas, zivju konservi (2 burciņas), dzeramais ūdens un pastēte (3 burciņas). Pats firmas pārstāvis pieļāva domu, ka tas nebija izdzīvošanas komplekts, bet parastā reklāmas akcija.

Jāpiebilst, ka senās maiju cilts dzimtenē mūsdienu Meksikā visai skeptiski attiecās pret pasaulē notiekošo ažiotāžu sakarā ar 2012.gada 21.decembri. Maiju vēstures pētnieki pārliecināti, ka senās indiāņu cilts tekstos šī decembra diena netiek uzskatīta par pasaules gala dienu, jo tajos tika minēti arī vēlāki datumi. Nozīmīgais notikums, kurš varēja tikt pareģots 21.decembrī, ir ziemas saulgrieži.


Написать комментарий