Uz 'Positivus 2013' galvenās skatuves uzstāsies 'Sigur Rós'

foto factmag.com
foto factmag.com

Uz "Positivus" festivāla galvenās skatuves 2013.gada vasarā uzstāsies islandiešu grupa "Sigur Rós", vēsta festivāla rīkotāji.

"Sigur Rós" būs sestdienas, 20.jūlija, galvenie mākslinieki.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, "Sigur Rós" skaņdarbi tiek izpildīti gan islandiešu, gan vokālista Jónsi pašizgudrotājā houplandiešu (hopelandic) valodā. Grupas dibināšanas dienā 1994.gadā piedzima arī Jonsī jaunākā māsa, no kuras vārda Sigurrosa (tulkojumā no islandiešu valodas – Uzvaras roze) arī tika izveidots grupas nosaukums.

"Gūstot pirmos panākumus ar savu otro albumu "Ágætis byrjun" ("Labs sākums"), "Sigur Rós" gadu gaitā izdevuši 12 studijas albumus, no kuriem jaunākais – "Valtari" izdots 2012. gada pavasarī. Pulcējot savos koncertos tūkstošiem apmeklētāju, grupa neapšaubāmi ir vieni no mūsdienu izcilākajiem estētiskā avangarda izpildītājiem," vēsta festivāla rīkotāji.Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus festivāls 2013" nākamgad jau septīto reizi notiks 19., 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā.

"Positivus" festivāla trīs dienu biļetes cena būs 35 lati bez telts vietas un 39 lati ar telts vietu. Pēc jaunā gada pārdošanā nonāks arī "Grupas biļete" un atsevišķi biļete tikai sestdienai un svētdienai, un atsevišķi tikai piektdienai.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un Nordea bankomātos.

"Positivus" festivālā līdz šim ir uzstājušies "Keane", "Manic Street Preachers", "The Vaccines", Demjens Raiss, "Instrumenti", "Muse", "Travis", "Editors", "Scissor Sisters", "OK GO", "James", "Röyksopp", "Prāta Vētra", "Hurts", Mark Ronson & The Business Int., Gustavo, "Moby", "Fatboy Slim" un daudzi citi.


Написать комментарий