Klasiskā cūku mēra inficētajā teritorijā atrodas 12 Daugavpils novada pagasti

foto greenprophet.com
foto greenprophet.com

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere ziņo, ka 20.decembrī PVD paplašināja klasiskā cūku mēra inficētās teritorijas robežas līdz pat Igaunijas robežai, ietverot Daugavpils novada Tabores, Vecsalienas, Salienas, Skrudalienas, Laucesas un Demenes pagastus, Kārsavas, Baltinavas, Rugāju, Balvu un Viļakas novadus, kā arī divus pagastus – Pededzes un Liepnas Alūksnes novadā, Pušas pagastu Rēzeknes novadā un atkārtoti iekļaujot inficētajā teritorijā Rēzeknes novada Kaunatas un Mākoņkalna pagastus.

Veterinārā uzraudzības departamenta direktores vietnieks Edvīns Oļševskis telefonsarunas laikā portālam Gorod.lv paziņoja, ka zemnieku saimniecību īpašniekiem nav jākrīt panikā, jo ar klasisko cūku mēri inficētās mājas cūkas netika konstatētas. Tomēr tas nenozīmē, ka minētajā teritorijā esošās saimniecības neapmeklēs PVD darbinieki, kuri informēs zemniekus par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, klasiskā cūku mēra simptomiem un rīcību, ja rodas aizdomas par mājas cūku slimību. Turklāt PVD darbinieki ņem mājas cūku asins paraugus, lai veiktu laboratoriskus izmeklējumus. Kā arī PVD darbinieki turpina pārbaudīt un laboratoriski izmeklēt visas inficētajā teritorijā nomedītās un mirušās mežacūkas.

Atgādināsim, ka šobrīd par klasiskā cūku mēra inficēto teritoriju ir uzskatāmi sekojoši Latvijas novadi – Kārsavas, Baltinavas, Rugāju, Balvu, Viļakas, Ciblas, Zilupes, Dagdas, Aglonas, Krāslavas, kā arī 12 Daugavpils novada pagasti – Višķu, Ambeļu, Biķernieku, Naujenes, Dubnas, Maļinovas, Tabores, Vecsalienas, Salienas, Skrudalienas, Laucesas, Demenes, trīs Rēzeknes novada pagasti – Kaunatas, Pušas un Mākoņkalna, septiņi Ludzas novada pagasti – Istras, Rundēnu, Pildas, Nirzas, Ņukšu, Isnaudas, Briģu un divi Alūksnes novada pagasti – Pededzes un Liepnas.


Написать комментарий