Maradona varētu kļūt par Irākas izlases galveno treneri

foto footballcracy.com
foto footballcracy.com

Argentīnas un visas pasaules futbola leģenda Djego Maradona varētu kļūt par Irākas futbola izlases galveno treneri, vēsta ārvalstu masu mediji.

Maradona pašlaik ir AAE kluba "Al Wasl" konsultants un palīdz treniņos. Piektdien paredzēta Irākas Futbola federācijas (IFF) vadības sēde, kurā lems par Maradonas iespējamo piesaistīšanu.

"Djego ir enerģijas pilns un katru dienu mums zvana. Viņš nevēlas trenēt Irāku tikai uz kādiem sešiem mēnešiem, bet gan ilgāku laiku," teica aģents Ernans Tofoni, kurš vada pārrunas starp Irāku un Argentīnas kompāniju "World Eleven". "Viņš ir saviļņots par šo izaicinājumu un īpaši par faktu, ka viņam nāksies stāties Ziko vietā."

Tofoni ieteicis Maradonas kandidatūru pēc tam, ka Irāka uzsākusi pārrunas ar "World Eleven" par kāda argentīnieša piesaistīšanu. Tajā brīdī Tofoni ieminējies par Maradonu, un Irākas futbola vadībai ideja iepatikusies.

Irākas izlase līdz šim tikai vienu reizi spēlējusi Pasaules kausa finālturnīrā – 1986.gadā, kad Maradona palīdzēja Argentīnai savās mājās izcīnīt trofeju. 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijā Irāka šobrīd Āzijas zonas B grupā ieņem trešo vietu, par astoņiem punktiem atpaliekot no līderes Japānas. Irākai, Austrālijai un Omānai šajā grupā ir pa pieciem punktiem.

52 gadus vecais Maradona palīdzēja Argentīnas izlasei iekļūt 2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kurā tā ceturtdaļfinālā ar 0:4 zaudēja Vācijai.


Написать комментарий