Paziņoti Daugavpilī notikušā nelaimes gadījuma izmeklēšanas rezultāti

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Darba inspekcijas eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs portālam Gorod.lv paziņoja, ka ir beigusies izmeklēšana, kas bija ierosināta sakarā ar nelaimes gadījumu, kas notika Daugavpilī 17.oktobrī, kad divi strādnieki, veicot remontdarbus Vienības ielā 5, nokrita no trīsstāvu mājas jumta.

Viens no strādniekiem – 1959.gadā dzimušais vīrietis – gūto traumu rezultātā nomira slimnīcā.

Darba inspekcijas atzinumā minēts, ka notikušajā vainīgs gan darba devējs, gan pasūtītājs, gan paši darbinieki. A.Vincevs paziņoja, ka darba devējs nebija nodrošinājis stabilus un drošus darba apstākļus, tostarp, stabilu jumta virsmu, uz kuras strādāja darbinieki, un palīgkonstrukcijas – kāpnes, kuras izmantoja strādnieki, bija pašizgatavotas un neizturēja nepieciešamo svaru.

Trūkumi atrasti arī pasūtītāja darbā – pieņemot darbā vairākus darbuzņēmējus, viņš nenodrošināja darbu procesa koordinatora atbilstošu darbu. Vainīgi bija arī paši strādnieki – Darba inspekcijas atzinums liecina, ka cietušie arī pārkāpa darba drošības noteikumus, jo neizmantoja viņiem izsniegtos individuālās drošības līdzekļus.

Nelaimes gadījuma materiāli nodoti policijai, jo viens no cietušajiem gāja bojā. Šobrīd tika uzsākts kriminālprocess, galīgais lēmumus šajā lietā tiks paziņots pēc policijas lēmuma.

Jāatzīmē, ka šogad Darba inspekcija izmeklējusi 105 nelaimes gadījumus dažādos būvniecības objektos. Septiņos gadījumos gūto traumu rezultātā cilvēki gāja bojā.


Написать комментарий