V.Azarevičš: Darba algām jābūt paaugstinātam pie pirmās izdevības 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jebkuras darba algas jāpaaugstina, ja ir šāda iespēja, ne tikai valsts sektorā, bet arī privātajā biznesā, paziņoja Daugavpils vicemērs Vitālijs Azarevičs, atbildot uz jautājumu, kāda būs pašvaldības nostāja, ja Saeima pieņems galīgo lēmumu, kas ļaus paaugstināt darba algas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļiem.

V.Azarevičs, kurš informēja par pašvaldības viedokli, kamēr Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atrodas atvaļinājumā, piebilda, ka darba algām Daugavpilī jābūt paaugstinātam pie pirmās izdevības, tomēr lēmums par pašvaldības uzņēmumu vadītāju atlīdzību būs deputātu un Budžeta komisijas locekļu kompetencē.

Savukārt, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka pastāv noteikumi, kuri nosaka, ka pašvaldības uzņēmumu vadītāju darba algas ir atkarīgas no vairākiem faktoriem. „Šobrīd minētās darba algas Daugavpilī ir zemākas valstī. Ja pilsētas budžets atļautu, darba algas vajadzētu paaugstināt arī bez grozījumu pieņemšanas”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Jāatzīmē, ka valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu darba algas Latvijā tiek noteiktas, pamatojoties uz pagājušā gada valstī fiksēto vidējo mēneša algu. Pagājušajā gadā, ņemot vērā koeficientu 6, maksimālā valdes locekļa darba alga bija 2 784 lati. 10.janvārī Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus, kas paredz atlīdzības noteikšanai valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļiem piemērojamo maksimālo koeficientu paaugstināt no seši uz desmit. Ierosinājumi sakarā ar likumprojektu iesniedzami līdz 8.februārim.

Zināšanai minēsim, ka pašvaldības pienākums ir publicēt pašvaldības uzņēmumu vadītāju darba algas. Saskaņā ar pēdējo informāciju, kas tika publicēta pašvaldības mājas lapā, Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Aivars Zdankovskis oktobrī nopelnījis 1246,91 latus, DzKSU vadītājs Andris Švirksts novembrī – 812,25 latus, „Sadzīves pakalpojumu kombināta” vadītājs Oļegs Dovgijs augustā saņēmis 710,18 latus, Daugavpils Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs septembrī – 778,87 latus. Jāatzīmē, ka dokumentus ar dažu uzņēmumu darba algām atvērt neizdevās.


Написать комментарий

Kā ar pensijām mudak