Daugavpils Nakts patversme darbojas diennakts laikā un neatteiktos no pilsētnieku palīdzības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nakts patversmes vadītāja Svetlana Radeviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka sakarā ar aukstā laika iestāšanos Daugavpils Nakts patversme, kas atrodas Šaurā ielā 23, darbojas diennakts laikā.

Tas nozīmē, ka, gaisa temperatūrai noslīdot zem nulles, patversmes klienti var uzturēties tajā gan nakts, gan dienas laikā.

Sociālie darbinieki ziņo, ka Nakts patversme vienmēr esot pieprasīta, jo tās klienti šeit gan nakšņo, gan var iziet dažāda veida apskates, viņiem palīdz atjaunot nozaudētos dokumentus un atgriezties pie normālās dzīves. Patversmē klienti var nomainīt drēbes, nomazgāties, atbrīvoties no utīm.

Pēc S.Radevičas vārdiem, daļa patversmes klientu apmeklē to tikai ziemas laikā, bet vasarā dzīvo lauku mājās, pārtiekot no dabas veltēm. Ir klienti, kuri apmeklē patversmi visa gada garumā. Pērn patversmes pakalpojumus izmantoja 160 cilvēki, 11 klientiem tika atjaunotas viņu pases, 18 – nodokļu grāmatas, 28 patversmes klienti sāka dzīvot sociālajā patversmē, deklarējot tur savu dzīvesvietu un noformējot dokumentus, kuri ļauj reģistrēties NVA un saņemt dažāda veida pabalstus.

Kopš novembra patversmē testa režīmā darbojas zupas virtuve, kuru apmeklē ap 100 cilvēkiem, kuru vidū ir gan patversmes klienti, gan vienkārši trūcīgi cilvēki. Sociālie darbinieki uzskata, ka zupas virtuve ir nepieciešams pasākums, jo karsts ēdiens palīdz cīņā ar dažādām slimībām.

Jāatzīmē, ka patversmes klientiem vienmēr nepieciešams apģērbs, ziemā viņi parasti izjūt apakšveļas un virsdrēbju trūkumu. Tādēļ pilsētnieki tiek aicināti palīdzēt šiem cilvēkiem, atnesot uz patversmi nevajadzīgās drēbes.


Написать комментарий