“Bentley” atteicies no dīzeļdzinēja plāniem un gatavo hibrīdu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānijas "Bentley" pirmais hibrīds debitēs 2016. gadā, bet tajā pašā laikā britu luksusa auto ražotājs ir atteicies no plāniem ieviest savu pirmo dīzeļdzinēju, intervijā izdevumam "AutoExpress" paziņojis kompānijas vadītājs Volfgangs Šraibers.

"Godīgi sakot, dīzeļdzinēji mums nav prioritāte," norādījis Šraibers. "Pircējus mūsu galvenajos noieta tirgos, piemēram, ASV, Ķīnā un Tuvajos Austrumos, neinteresē dīzeļmotori. Šie spēka agregāti pieprasīti ir tikai Eiropā un arī tad ne visā teritorijā, piemēram, Krievijā tie nevienu neinteresē."


Pēc "Bentley" kompānijas vadītāja vārdiem, hibrīda automobiļi ir daudz veiksmīgāks risinājums modeļu piedāvājuma paplašināšanā.

"Hibrīdi ir ekonomiskāki nekā dīzeļdzinēja auto, turklāt tos var pārdot arī to valstu tirgos, kur priekšroku dod tikai ar benzīna motoru aprīkotiem spēkratiem. Tamlīdzīga "Bentley" modifikācija debitēs ne ātrāk kā pēc trim gadiem, bet hibrīds mums šobrīd ir vitāli nepieciešams," uzsver Šraibers.

Atgādinām, ka pērn "Bentley" vadītājs atklāja, ka autoražotājs sagatavojis un izmēģina pirmos prototipus ar dīzeļdzinēju. Pēc provizoriskas informācijas, tie bija aprīkoti ar "Volkswagen" koncerna 4,2-litru V8 agregātu.


Написать комментарий