Daugavpils teātra skatītākās izrādes bijušas mūzikls un lugas iestudējums latgaliešu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ienesīgākā un skatītākā izrāde Daugavpils teātrī 2012.gadā bijusi Oļega Šapošnikova iestudētais Raimonda Paula mūzikls „Dāmu paradīze”.

Pēc Emīla Zolā darba motīviem iestudētā izrāde patlaban ir dārgākā mūsu teātra izrāde. Tajā piedalījās ne tikai mūsu galvaspilsētas aktieri (tostarp Nacionālās operas soliste Ilona Bagele), bet arī aktieri no Lietuvas.

Mūzikls pārsteidza skatītājus ne tikai ar slavenā maestro dziesmām un efektīgu horeogrāfiju, bet arī ar skaistiem tērpiem un dekorācijām.

Otra apmeklētākā izrāde pērn bijusi Viljama Šekspīra lugas iestudējums latgaliešu valodā "Vosorys saulgrīžu burvesteibys". Izrādes režisors arī bijis Oļegs Šapošņikovs. Izrāde kopš pirmizrādes spēlēta jau sešas reizes.

Tāpat teātris vairākas reizes viesojies Rīgā – Nacionālajā teātrī un Dailes teātrī, galvaspilsētas skatītājiem piedāvājot izrādes „Dāmu paradīze”, „Meli” un „Rūžys byudu golūs”.

Pagājušajā gadā Daugavpils teātris izrādēm piesaistījis virkni atzītu mākslinieku no Latvijas un ārzemēm – aktierus Jāni Jarānu un Andri Buli, režisorus Ivaru Lūsi un Rolandu Atkočūnu (Lietuva), scenogrāfu Aigaru Ozoliņu, grupu „Baltie lāči” un citus māksliniekus.


Написать комментарий