Latgales Centrālājā bibliotēka ir peejamas klausāmgrāmata

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales Centrālās bibliotēkas un tās filiāļu krājumos ir pieejams jau iecienīts izdevumu veids – klausāmgrāmata.

Tas ir īpašs grāmatas veids, kurā grāmatas tekstu var klausīties dažādu sabiedrībā pazīstamu aktieru vai mūziķu izpildījumā CD formātā jebkurā disku atskaņotājā vai datorā.

Ja paskatāmies pagātnē, tad klausāmgrāmata ir tā pati grāmatas priekšā lasīšana, ko darīja vecāki bērnam pirms gulētiešanas. Ērti iekārtojušies miegam, bērni ar lielāko prieku klausījās mīļo un patīkamo balsi, kura stāstīja par dažādiem piedzīvojumiem un brīnumiem. Šodien nevienu vairs nepārsteidz, ja māmiņa, iemidzinot bērnu, no plaukta paņem disku un tā vietā, lai sirsnīgi bērnam lasītu grāmatu, uztic to CD.

Sākumā bibliotēku krājumi tika papildināti ar klausāmgrāmatām bērniem, bet tagad bibliotēkas iegādājas klausāmgrāmatas arī pieaugušajiem. Būtībā klausāmgrāmatas dod iespēju veikt divus darbus reizē – pamatdarbu, kas būtu, piemēram, gatavot ēst, braukt transportā un grāmatas „lasīšanu”.

Mūsu sabiedrībā ir cilvēki ar ierobežotām fiziskām spējām, ar dažādām veselības problēmām, redzes invalīdi, cilvēki ar kustību traucējumiem, kuriem klausāmgrāmata dos iespēju dzīvot garīgi pilnvērtīgu dzīvi.

Klausāmgrāmatas ir pieejamas visiem un tāpat, kā lasāmās grāmatas tiek izsniegtas uz mājām. Meklējiet informāciju bibliotēkās un elektroniskajā katalogā www.lcb.lv


Написать комментарий