Ministrs R.Kozlovskis: Iekšlietu ministrija plāno izmantot Daugavpils cietoksnī esošās ēkas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 25.janvārī Daugavpili apmeklēja Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš piedalījās īslaicīgās aizturēšanas vietas atklāšanas ceremonijā un paziņoja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, ka viņam ir prieks, ka Iekšlietu ministrijas vajadzībām būvētās un renovētās ēkas veicina Daugavpils cietokšņa vides sakārtošanu.

R.Kozlovskis paziņoja, ka Daugavpilī uzceltais izolators ir pirmā šāda veida aprīkota īslaicīgās aizturēšanas vieta Austrumeiropā un tā krasi atšķiras no tradicionālā izolatora. Radītie apstākļi un drošības pasākumi nodrošinās aizturēto komfortablu uzturēšanos izolatorā, kā arī uzlabos tajā strādājošo policistu darba apstākļus.

Runājot par citu cietoksnī esošo ēku izmantošanu, ministrs paziņoja, ka aprīlī tiks atklātas divas administratīvās ēkas, kas pašlaik tiek renovētas un kur arī tiks uzlaboti policistu darba apstākļi.

Daugavpils izolatora būvniecības iecere radās policijas reformu ietvaros, kad 2009.gadā daudzas pārvaldes sāka darboties, ievērojot reģionālo principu. Daugavpils tika izvēlēta par reģionālo centru, tāpēc būvniecība notika tieši šeit, paziņoja R.Kozlovskis.

Iekšlietu ministrijas turpmākajos plānos ietilpst kriminālistikas laboratorijas izveide Daugavpils cietokšņa teritorijā. Ministrs teica, ka nevar solīt, ka tas notiks tuvākajā laikā, tomēr atzīmēja, ka virzīs un atbalstīs minēto ieceri. Valdībā pašlaik tiek apspriesta iecere izveidot vienotu ekspertīžu veikšanas sistēmu, un, pēc K.Kozlovska vārdiem, šī jautājuma ietvaros tiks runāts par laboratorijas izveidi Daugavpilī.

Jāatzīmē, ka 2011.gadā tika izveidota darba grupa, kurā darbojas Finanšu ministrijas, “Valsts nekustamie īpašumi”, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas un pašvaldību pārstāvji. Grupas uzdevums bija piedāvāt Daugavpils cietoksnī esošo ēku turpmākās attīstības, finansējuma un apsaimniekošanas redzējumu. Grupas darbs ieilga, un redzējuma prezentācijas termiņš tika pagarināts līdz šī gada 1.jūlijam. 7.februārī “Valsts nekustamie īpašumi” rīkos darba grupas sapulci, kas notiks M.Rotko mākslas centrā un kuras gaitā tiks apspriests jautājums, kādas cietoksnī atrodošās ēkas ministrijas varētu izmantot savām vajadzībām, jo minēto ēku izmantošana veicinātu cietokšņa infrastruktūras sakārtošanu.
 


Написать комментарий