Iekšlietu ministrijas galva nesniedza skaidru atbildi, kad Latvijā un Latgalē darbosies fotoradari

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Apmeklējot Daugavpili šā gada 25.janvārī, Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atbildēja uz vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Atbildot uz jautājumu, kad uz Latvijas un Latgales ceļiem pilnvērtīgi funkcionēs fotoradari, ministrs nesniedza skaidru atbildi, kad tas notiks un kas nodrošinās to darbību.

Pēc R.Kozlovska vārdiem, līdz 1.martam jāizstrādā turpmākais rīcības plāns ieilgušajā situācijā ar fotoradaru piegādi un uzstādīšanu. Ministrs ir pārliecināts, ka radari ir viens no līdzekļiem, kas varētu ietekmēt ceļu satiksmes drošību, ko pierāda Rīgas rajona apkoptie statistikas dati, kas liecina, ka pēc radaru uzstādīšanas rajonā ir samazinājies CSN skaits.

Tiks risināts arī jautājums par to, kas regulēs fotoradaru darbību. R.Kozlovskis uzskata, ka ar to vajadzētu nodarboties valsts struktūrām, kā arī tiek apspriesta iespēja, ka fotoradari varētu nonākt CSDD pārziņā. Turklāt ar mērķi sasniegt pozitīvu rezultātu ekspertu grupai vajadzēs izlemt jautājumu par aprīkojuma skaitu un atrašanās vietu. Pēc Iekšlietu ministrijas galvas domām, uz valsts ceļiem pirmkārt jābūt uzstādītiem stacionāriem radariem.


Написать комментарий