Pašvaldība plāno veiksmīgi realizēt jaunā ceļa pārvada būvniecības projektu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada vasarā konkursa gaitā noteiktā personu apvienība uzsāka skiču projekta izstrādi autotransporta mezgla Kandavas – Daugavas ielā un ceļa pārvada Kandavas – Stacijas – Smilšu ielā būvniecībai Daugavpilī.

Dokumentācijas izstrādes gaitā projektētāji saskārās ar dažāda veida sarežģījumiem, tāpēc projektēšana joprojām nav pabeigta. Taču, neskatoties uz to, pašvaldība plāno veiksmīgi realizēt šo būvniecības projektu.

Pēc vicemēra Vjačeslava Širjakova vārdiem, projektēšanas gaitā bija nepieciešams atrisināt vairākus jautājumus, kuri bija saistīti ar objekta veidu, kura mērķis būtu savienot pilsētas mikrorajonus. Ņemot vērā vairāku pazemes komunikāciju esamību iecerētās būvniecības vietā, tika nolemts Kandavas ielā ierīkot gaisa tiltu, kurš vedīs uz Ķīmiķu mikrorajonu. Vēlāk vajadzēs pabeigt citu jautājumu izstrādi, kuri ir saistīti ar apļveida kustību un apgriešanos.

Ar minēto skiču dokumentāciju pašvaldība piedalīsies Eiropas Savienības finansējuma programmā. 2014.gadā valstī tiks noteiktas jaunas Eiropas naudas piešķiršanas prioritātes, tomēr Daugavpils pašvaldības pārstāvji ir pārliecināti, ka sakarā ar ne tik aktīvu ES līdzekļu apgūšanu Latvijas otrā lielākā pilsēta varēs realizēt šo plaša mēroga projektu, kas palīdzēs attīstīt pilsētas infrastruktūru.
Projekta tehniskā dokumentācija izmaksās ap miljonu latu, tāpēc programmā tiek plānots piedalīties ar skiču projektu un vēlāk par projekta līdzekļiem izstrādāt pārējo nepieciešamo dokumentāciju un veikt būvdarbus.

Ceļa pārvada būvniecība Kandavas ielā, kurš savienos pilsētas centru ar Piena kombināta un Ķīmiķu mikrorajoniem, tiks veikta autotransporta mezglu trešās kārtas būvniecības ietvaros.
 


Написать комментарий