Iedzīvotāju jautājumi liecina par nepieciešamību palielināt pašvaldības dzīvokļu skaitu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pateicoties iedzīvotāju pieņemšanai, kas notiek ik mēnesi, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas vietnieki labāk izprot pilsētā notiekošo.

Piemēram, pamatojoties uz iedzīvotāju jierosinājumiem, pašvaldībā izdara secinājumus, kādiem jautājumiem jāpievērš lielāka uzmanība. Šomēnes pie vicemēra Vjačeslava Širjakova uz pieņemšanu bija ieradušās ģimenes, kuras interesēja mājokļa jautājums.

Atgādināsim, ka pašvaldība jau paziņoja, ka plāno papildināt sarakstu, kurā iekļautās cilvēku grupas varētu pretendēt uz pašvaldības dzīvokļiem. Sarakstā iekļauto ģimeņu loks tika samazināts 2007.gadā, kad rindā pierakstīja tikai maznodrošinātās ģimenes, ģimenes, kurās ir invalīdi, pensionāri vai daudzbērnu ģimenes. Vēl viens kritērijs bija pastāvīga dzīvesvietas deklarēšana Daugavpilī 10 gadu laikā. Saskaņā ar likumu priekšrocības šajā gadījumā bija bāreņiem, personām pēc cietumsoda izciešanas, personām no denacionalizētajām mājām.

Esošie noteikumi neparedz Daugavpilī dzīvojošo jauno ģimeņu pierakstīšanu minētajā rindā. Divām ģimenēm, kuras interesējās par iespēju saņemt pašvaldības dzīvokli, V.Širjakovs paskaidroja, ka pašvaldība plāno veikt grozījumus pašreizējā normatīvo aktu bāzē, lai uz pašvaldības mājokļiem varētu pretendēt vairāku kategoriju cilvēki. Speciālistiem tika uzdots izstrādāt noteikumu grozījumus.

Kā arī jāatzīmē, ka agrāk pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja, ka pilsētas pašvaldība vēlas iegādāties savā īpašumā ēku Daugavpils teritorijā, lai izveidotu tajā mazgabarīta dzīvokļus jaunajām ģimenēm. Galvenokārt tiek runāts par LRR bijušās kopmītnes ēku, kura atrodas 18.Novembra ielā netālu no Valsts policijas. Ēka nonākusi pašvaldības uzmanības centrā, jo tā netiek lietota un apsaimniekota.


Написать комментарий

Muļķības, neko palielināt nevajag! Vienkārši jaunatne domā, ka dzīvos kā pie vecākiem - komunālos nemaksās! Te nav Rīga un noīrēt dzīvokli var arī pa komunālajiem vai piemaksājot kādus 5 - 10 Ls pat par 3 istabu dzīvokli! Vai arī domes pārstāvji to nezina ? Priekš kam izmest pašvaldības iedzīvotāju naudu nelietderīgi ???