Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs izstrādās M.Rotko zāles jauno koncepciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, no janvāra vidus Marka Rotko reprodukcijas vairs neatrodas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja M.Rotko zālē.

Tagad visi mūsu pasaulslavena novadnieka jaunrades cienītāji viņa gleznu kopijas un vairāku plenēru dalībnieku darbus var izbaudīt M.Rotko mākslas centrā, kas tiks atklāts Cietoksnī šī gada aprīlī.

Tomēr muzeja izstāžu zāle joprojām funkcionē. Pagājušajā nedēļā šeit tika atklāta koša un skaista gobelēnu ekspozīcija, jāatzīmē, ka viens no mākslas darbiem ir 4 metru liels. Minētā izstāde apskatāma piecu mēnešu laikā.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd muzeja darbinieki izstrādā M.Rotko izstāžu zāles jauno koncepciju. Tiek plānots, ka pēc pusgada daugavpilieši un pilsētas viesi varēs novērtēt zāles jauno izskatu.

„Mums ir dažas interesantas idejas, kuras ceram realizēt. Pēc mūsu domām, tās iepatiksies arī mūsu apmeklētājiem. Kad tiks izstrādāta zāles koncepcija, meklēsim finanšu avotus”, - paziņoja Ruta Ģiptere.


Написать комментарий