NMPD: Ātrās palīdzības brigādes Latgalē saņems jaunas mašīnas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra brigādes saņems pirmos četrus jaunos operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, ar ko turpmāk doties izsaukumos pie pacientiem.

Pakāpeniski līdz februāra beigām Latgales reģionālais centrs saņems kopumā 12 ātrās palīdzības mašīnas brigāžu mediķu darbam visā reģionā, tostarp Rēzeknē, Višķos, Ilūkstē, Ludzā, Krāslavā, Līvānos, Daugavpilī u.c.

Trešdien, 30.janvārī, plkst. 11:30 Daugavpilī, Vienības laukumā iedzīvotājiem un mediju pārstāvjiem būs iespēja aplūkot jaunos operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un iepazīt aprīkojumu, ar kādu strādā brigāžu mediķi. Jaunos auto prezentēs Latgales reģionālā centra vadītājs Viktors Kosnarevičs un Daugavpils NMP brigāžu personāls, pasākumā piedalīsies Veselības ministre Ingrīda Circene, Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste un Daugavpils novada domes vadības pārstāvji.

Kā ziņots iepriekš, piesaistot ERAF finansējumu* NMP dienests ir iegādājies brigāžu darbam Latvijas reģionos 45 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kas tiks piegādāti pakāpeniski līdz februāra beigām. Brigāžu darba vajadzībām ir iegādāti auto gan ar divu, gan arī ar četru riteņu piedziņu, lai mediķi veiksmīgāk nokļūtu pie pacientiem pa grūti izbraucamiem ceļiem. Tie ir atbilstoši noteiktām prasībām uzbūvēti, aprīkoti un trafarēti operatīvie medicīniskie transportlīdzekļi, nodrošinot arī augstas kvalitātes prasības pacienta un autovadītāja nodalījumiem, braucēju komfortam, tāpat arī drošības, garantijas un servisa prasības.

*Operatīvo transportlīdzekļu iegāde notiek NMP dienesta realizētā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta „Vienotas neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas vadības informācijas sistēmas un dispečeru centru izveide” ietvaros. Operatīvo transportlīdzekļu iegādei šajā iepirkumā novirzīti 3 miljoni latu, no kuriem 90% ir Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļi, bet 10% ir Latvijas līdzfinansējums.

Uzziņai

Šobrīd NMP dienesta rīcībā ir 154 operatīvie transportlīdzekļi un rezerves mašīnas. 67% operatīvo transportlīdzekļu ir 7 līdz pat 20 gadus veci, turklāt to nobraukums ir ievērojams – no 300 000 km līdz pat 870 000 km. Pēdējoreiz par valsts finansējumu jauni neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvie transportlīdzekļi tika iepirkti 2005./2006.gadā, taču arī tie šobrīd jau ir sasnieguši savu maksimālo ekspluatācijas laiku un nepieciešama autoparka atjaunošana, lai mediķu brigādes varētu operatīvi ierasties izsaukumos un netiktu kavēta palīdzības sniegšana pacientiem dzīvībai kritiskās situācijās.

NMP dienesta Latgales reģionālais centrs ikdienā vada 33 brigādes, kas izvietotas 15 punktos visā reģionā.
 


Написать комментарий