Koļerovs: Krievija par nevēlamu personu var pasludināt arī Latvijas premjeru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Krievija var pasludināt Latvijas ministru prezidentu Valdi Dombrovski par "personu no grata". To intervijā izdevumam ves.lv paziņoja bijušais Krevijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks, aģentūras "Regnum" bijušais vadītājs Modests Koļerovs.

"Man šķiet, Rīgā tā arī neviens nav sapratis tos investīciju un lobisma katastrofu, kas ar viņiem ir notikusi: par savu vilšanos Latvijas politikā pret Krieviju paziņoja lielākais krievu lobists un Latvijas labdaris, Latvijas prezidenta vizītes Maskavā organizētājs Pjotrs Avens. Tagad Latvija melnajā sarakstā var ierakstīt arī viņu. Ja tai netrūks "spēka"- tā sarakstā iekļaus visus savus draugus un partnerus Maskavā, un Krievija atbildot uz to, šķiet, var aizliegt iebraukt arī Dombrovskim. Savukārt kontaktus uzturēs, tikai neitrālā teritorijā, vien ar prezidentu un arī tikai tad, kad viņš beigs koķetēt ar nacistiem," paziņoja Koļerovs.

Vienlaikus Koļerovs paziņoja, ka nekādu īpašu interešu Latvijā Krievijai nav. "Krievijai jau tagad Latvijā ir viss, kas tai ekonomiski ir interesants," viņš paskaidroja.

Viņš arī uzsvēra, ka pēc pašvaldību vēlēšanām Latvijā var kļūt spēcīgāki "latviešu nacionālistu un neonacistu spēki". "Tādēļ aicinājums krieviem un internacionālajiem spēkiem šo briesmu priekšā "nebūt pārāk radikāliem" man šķiet kā kapitulācija. Ne jau ebreji ir vainīgi, ka Hitlers tos iznīcināja, bet gan Hitlera sabiedrotie Eiropā, tostarp arī Latvija," viņš paskaidroja.

"Radikalizācija jau ir fakts, tā ir atbilde uz "Visu Latvijai" neonacismu. Latvijas interesēs ir internacionāls mērenu latviešu partiju, internacionālu centristu un krievu bloks. Ja tā nebūs – radikalizācija turpināsies," piebilda Koļerovs.

Atgādināsim, ka pērn pēc Ārlietu ministrijas lēmuma Koļerovs tika pasludināts par Latvijai nevēlamu personu.


Написать комментарий