Laikraksts: Maskava uzsākusi “Krusta karu” pret homoseksuālismu

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Krievijas federālā valdība ir uzsākusi kārtējo uzbrukumu homoseksuālismam: piektdien Valsts dome teju vienbalsīgi pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kura oficiālais mērķis ir "aizsargāt bērnus no homoseksuālisma propogandas", raksta "Le Figaro".

Ievērojot esošās likumdošanas tradīcijas, likuma, kurš skar pilsoniskās brīvības, teksts nekādi nedefinē to, kas ir "homoseksuālisma propoganda", vien uzskaita sodus, kuri draud iespējamiem pārkāpējiem, uzsver avīze. Šāda apzināta nenoteiktība ļauj cilvēktiesības aizstāvošām organizācijām apgalvot, ka homoseksuālisms tiek izmantots kā dūmu aizsegts, kas maskē plašu politisko dienas kārtību, kuras mērķis ir neapmierināto izolēšana. Pēc Vladimira Putina atgriešanās pie varas tiek pieņemts aizvien vairāk likumu, kuru mērķis ir iebiedēt opozīciju, skaidro "Le Figaro".

Pēc dažādu aptauju datiem, 66% Krievijas iedzīvotāju nosoda homoseksuālismu. "Deputātiem ir tāds pats viedoklis kā lielai daļai sabiedrības, kura sapņo par dzīvi iedomātā sabiedrībā bez konfilktiem, gejiem un reklāmas," ironizē Politisko tehnoloģiju centra prezidents Igors Buņins.

Šodien jau deviņi Krievijas reģioni ir pieņēmuši līdzīgus likumus, vai analoģisku pieņems arī Valsts dome, ir pilnībā atkarīgs no Vladimira Putina lēmuma, skaidro "Le Figaro".


Написать комментарий