Daugavpils teātra viesizrādes Rīgā apmeklē gan liels skatītāju skaits, gan „Spēlmaņu nakts” žūrija, gan Valsts vadošās amatpersonas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētdien 27. janvārī Daugavpils teātris ar izrādi „Meli” plkst. 14:00 un 18:30 ar atzīstamiem panākumiem viesojās Rīgā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Daugavpils teātris ir spējis radīt lielu interesi par sevi Rīgas skatītāju vidū, ko apliecina fakts, ka biļetes uz abām izrādēm tika izpirktas jau iepriekš.

Ar savu apmeklējumu iestudējumu pagodināja vairākas Valsts vadošās amatpersonas – Latvijas Republikas Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende, Kultūras ministrijas Valsts sekretārs Guntis Puķītis, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete. Tāpat izrādi apmeklēja un noskatījās „Spēlmaņu nakts” žūrijas pārstāvji un vairāki kultūras un mākslas nozares žurnālisti.

Pēc izrādes visas amatpersonas tikās ar aktieriem un teātra vadību un novērtēja aktieru sniegumu. Tikšanās laikā ministre pozitīvi novērtēja darbības rezultātus par 2012. gadu un ieguldīto darbu līdz šim, nosaucot Daugavpils teātri par visstraujāk progresējošo teātri Latvijā. Tāpat ministre apsolīja, ka Valsts atbalsts teātrim turpmāk nekur nepazudīs un būs proporcionāls tā darbības rezultātiem un sasniegumiem.

Teātris arī atgādina, ka februārī ar viesizrādēm viesosies jau Valmieras drāmas teātrī un M.Čehova Rīgas krievu teātrī. Tā 9. februārī plkst. 12:00 un 19:00 uz M.Čehova Rīgas krievu tētra mazajā zālē būs skatāms Daugavpils teātra emocionālākais un aizkustinošākais iestudējums „Oskars un Rozā dāma”, bet 26. februārī Valmieras drāmas teātrī plkst. 18:30 tiks izrādīti „Meli”. Jāpiemin, ka visas biļetes uz izrādi Valmierā jau ir izpārdotas.
 


Написать комментарий