Rēzeknē reģistrēti divi gadījumi, kad vadītāji nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Policisti spiesti pielietot ieroci

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.janvārī ap 1:26 Rēzeknes novadā, Feimaņu pagastā Satiksmes uzraudzības rotas inspektori (ceļu policija), pamanot automašīnu bez reģistrācijas numuriem, mēģinājuši to apturēt pārbaudei, taču automašīnas „Toyota” vadītājs ignorējis policijas darbinieku vairākkārtējas likumīgās prasības apturēt transporta līdzekli.

Nepakļaušanas rezultātā sākusies bēgļa vajāšana un policisti bija spiesti pielietot ieroci, lai, apturētu transportu, sašaujot tās riepas. Kad beidzot 17 gadus vecu bēgli izdevās apturēt, tika noskaidrots, ka viņš pie stūres bija sēdies 0,39 promiļu stiprā alkohola reibumā un, respektīvi, bez autovadītāja braukšanas tiesībām.

Tās pašas dienas vēlā vakarā analoģisks gadījums noticis arī Viļānu novadā, 26.janvārī ap 23:30, kad „Audi” vadītājs nepakļāvās vairākkārtējām policistu prasības apturēt transporta līdzekli – bēga. Lai apturētu automašīnu policijas darbinieki pielietojuši ieroci, sašaujot transporta riepas. Arī šoreiz aizturētais 23 gadus vecs vadītājs bijis 1,54 promiļu stiprā reibumā, kā arī bez noteiktajā kārtībā iegūtajām vadīšanas tiesībām. Par laimi nevienā gadījumā cilvēki nav cietuši.

Policija turpina lietu materiālu izskatīšanu. Abiem vadītājiem draud apmēram vienādi sodi. Tiesa izskatīs materiālu par nepakļaušanos policijas darbinieku atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu). Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēta atbildība - administratīvais arests no 10-15 diennaktīm, naudas sods no 800-1000 Ls, kā arī vadīšanas tiesību atņemšana uz 4 gadiem. Ņemot vērā to, ka aizturētajiem vadītājiem tiesību nav bijis, tiesai ir tiesības piemērot aizliegumu iegūt vadītāja tiesības uz to termiņu uz kādu paredzēta to atņemšana.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā un bez vadītāja tiesībām tiek lemts jautājums par kriminālprocesa uzsākšanu.
 


Написать комментарий