Jēkabpilī notiks Reģionālā Vislatvijas karjeras diena

foto: licatrans.lt
foto: licatrans.lt

Pirmo reizi Latvijā organizācija „Dream Foundation” rīko Starptautiskās izglītības dienas reģionos, kuru ietvaros lielākajās Latvijas pilsētās tiks organizēti bezmaksas informatīvie semināri par studiju iespējām ārzemēs un starptautiskās pieredzes nozīmi mūsdienu darba tirgū, informē Jēkabpils pašvaldības portāls. 

Studiju pieredze ārzemēs kā daļa no mūsdienu izglītības procesa katru gadu tiek vērtēta aizvien augstāk, tādēļ ievērojami pieaug to studentu skaits, kas pēc vidusskolas absolvēšanas studijas izvēlas turpināt kādā no ārzemju augstskolām. Par izglītības iespējām ārvalstīs lielākoties tiek informēti vidusskolēni un studenti no Rīgas, tādējādi aizmirstot par jauniešiem ārpus galvaspilsētas robežām. Šī projekta mērķis ir celt informētību un rosināt diskusijas par starptautisko izglītību arī Latvijas reģionos.

Sākot ar 29.janvāri līdz 22.februārim lielākajās Latvijas pilsētās – Liepājā, Kuldīgā, Ventspilī, Talsos, Bauskā, Tukumā, Gulbenē, Jēkabpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Cēsīs, Valmierā, Madonā un, protams, Daugavpilī – notiks bezmaksas informatīvie semināri, kuros būs iespēja iegūt plašu informāciju par izglītības iespējām ārzemēs, augstskolu piedāvātām studiju programmām, pieteikšanās nosacījumiem un prasībām, kā arī studiju finanšu piesaistes iespējām. Piedaloties jauniešiem, sabiedriskajām organizācijām, darba devējiem un reģionālajām institūcijām, tiks diskutēts par ārzemju izglītības plusiem un mīnusiem, izvēles iespējām un starptautiskās pieredzes nozīmi mūsdienu darba tirgū.

Atgādināsim, ka jaunieši ir laipni aicināti apmeklēt semināru Jēkabpilī 19.februārī, plkst.15:30, Jēkabpils bērnu un jauniešu centrā, Brīvības ielā 258. Savukārt Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta mājas lapā ievietotā informācija liecina, ka šī pasākuma norises datums mūsu pilsētā tiek precizēts.


Написать комментарий