Brāļi Dukuri uzsāk cīņu par pasaules čempionāta godalgām

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Piektdien Sanktmoricas trasē pasaules bobsleja un skeletona čempionātā cīņas uzsāks skeletonisti, kur vieni no galvenajiem kandidātiem uz medaļām ir Martins un Tomass Dukuri.

Sacensību pirmais brauciens paredzēts pulksten 14 pēc Latvijas laika, bet otrais – pulksten 15:45. Abus braucienus tiešraidē translēs LTV 7.

Martins Dukurs ir pasaules čempionāta galvenais favorīts, uzvarējis šosezon visos Pasaules kausa posmos un praktiski nodrošinājis sev uzvaru arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Martinam Dukuram šis ir sestais pasaules čempionāts, un pēdējos divos viņš ir tajā triumfējis. Tās ir arī viņa vienīgās divas medaļas pasaules čempionātos, jo pirms tam viņš ieņēma piekto, sesto un 11.vietu.Ja Martinam Dukuram izdosies triumfēt Sanktmoricā, tad viņš kļūs par pirmo sportistu skeletona vēsturē, kurš pasaules čempionātā uzvar trīs reizes pēc kārtas. Līdz šim trīs reizes pasaules čempionātā vēl ir izdevies uzvarēt tikai Gregoram Štēli, kurš bija ātrākais 1994., 2007. un 2009.gados.

Savukārt Tomass Dukurs, kurš sev praktiski ir nodrošinājis otro vietu Pasaules kausa sezonas izskaņā, līdz šim pasaules čempionātos pie medaļām nav ticis. Vecākajam brālim šis būs septītais pasaules čempionāts, bet tikai reizi viņš bijis labāko sešiniekā (piektā vieta pagājušā gada pasaules čempionātā).

Pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem būs 33 dalībnieki. Ņemot vērā Sanktmoricas trases īpatnības un neprognozējamos laika apstākļus, trešdien notikušajā izlozē favorīti izvēlējušies atšķirīgu taktiku. Izlozē Martins Dukurs izvēlējās 30.numuru, 31.numurs būs Tomasam Dukuram. No konkurentiem aiz Dukuriem startēs vācietis Aleksandrs Krekels, kurš trasē dosies kā pēdējais. Vēl no favorītiem Aleksandram Tretjakovam būs piektais numurs, bet Frankam Rommelam – 27.numurs. Vēl starp kandidātiem uz medaļām tiek minēti Bens Senfords (22.starta numurs) un kristans Bromlijs (10.numurs).

Pirms vīriešu skeletona sacensībām trasē dosies skeletonistes, kur sacensību pirmajā dienā pēc diviem braucieniem 23.vietu ieņem Lelde Priedulēna.


Написать комментарий