100 gadus vecs vīrietis turpina strādāt

foto: kurir-info.rs
foto: kurir-info.rs

Lielbritānijā kāds 100 gadus vecs vīrietis strādā par ofisa darbinieku, veicot administrācijas pienākumus un taisot tēju darba kolēģēm, ziņo Lielbritānijas mediji.

100 gadus vecais vīrs Džims Klements savā ilgajā mūžā nostrādājis 86 gadus. Pēc tam, kad 66 gadu vecumā Džims aizgājis pensijā, viņš jutās gaužām garlaikots, tādēļ sāka strādāt apsardzes firmā par ofisa darbinieku.

 Strādīgais vecvectētiņš ir nosaukts par britu vēsturē vecāko ofisa «puiku» jeb ofisa darbinieku. Apsardzes firmā garlaicības māktais pensionārs Džims sāka strādāt pirms 34 gadiem. Džims divas reizes nedēļā veic administrēšanas pienākumus un taisa tēju savām kolēģēm.

 «Es veicu dokumentu reģistrēšanu, kopēšanu, atbildu uz telefona zvaniem un taisu tēju meitenēm. Darbs liek man izkustēties, un es jūtos jaunāks. Meitenes mani pieskata un pēc darba nogādā mājās,» medijiem teicis 100 gadus vecais vīrietis.

«Džims ir vienreizējs. Viņam ir vienreizēja humora izjūta,» medijiem sacījis kolēģis Džekijs Kovlijs.

Džims sāka darba gaitas jau 14 gadu vecumā, strādājot par inženieri.

Džimam ir divi bērni, četri mazbērni un viena mazmazmeita. Interesanti, ka Džims ar savu sievu Gladisu iepazinās Otrā pasaules kara laikā, kad Džims taisīja torpēdas. Gladisa un Džims dzīvoja kopā visu dzīvi, līdz pirms 19 gadiem Gladisa nomira.

Lai gan nesen Džims nosvinējis savu 100. dzimšanas dienu, viņa plānos neietilpstot darba pamešana.


Написать комментарий