Latvijas IZM pārstāve: Vēlamies, lai DU būtu svarīgs reģionālās nozīmes centrs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 1.februārī, Daugavpili ar darba vizīti apmeklēja IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Inese Stūre.

Viņa paziņoja portālam Gorod.lv, ka tikšanās laikā ar pilsētas Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu tika runāts par Daugavpils universitātes lomu pilsētas un Latgales reģiona attīstībā.

''Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijai un Daugavpils pilsētas vadībai ir kopīgie mērķi – mēs vēlamies, lai Daugavpils universitāte būtu svarīgs reģionālās nozīmes centrs, kurš sagatavotu kvalificētos speciālistus”, - paziņoja IZM pārstāve.

Tikšanās gaitā tika runāts arī par esošajām problēmām, piemēram, par to, ka šobrīd nav precīzu prognožu, kādas specialitātes mūsu reģionā būs vispieprasītākās.

Pēc Ineses Stūres vārdiem, Ekonomikas ministrija sagatavo precīzus aprakstus un prognozes par to, kādi speciālisti būs nepieciešami, bet šie dokumenti atspoguļo valsts tendences un neņem vērā reģionu īpatnības.

Tomēr viņa bija apmierināta ar lieliem un maziem projektiem, kurus DU realizē sadarbībā ar pilsētas pašvaldību.

Ineses Stūres darba vizītes ietvaros paredzēts arī Daugavpils universitātes apmeklējums un tikšanās ar augstskolas pasniedzējiem un studentiem.



Написать комментарий